Tina Maze za las zgrešila zmago

V Soldeuu so deklet danes tekmovala v veleslalomu. Najboljši rezultat sezone v tej disciplini je uspel Tini Maze, ki je za 16 stotink zgrešila zmago. Premagala jo je Francozinja Tessa Worley, ki je z drugo zaporedno veleslalomsko zmago prevzela tudi v vodstvo v skupnem seštevku te discipline. Na tretje mesto se je zavihtela Nemka Maria Hoefl-Riesch.


Najboljše tri [foto: GEPA]

Prvo progo je postavil Tinin trener Livio Magoni, kar je dobro izkoristila. Za vodilno Worleyevo je zaostala 42 stotink in imela četrti čas. Pred njo se je uvrstila še Hoefl-Riescheva in Italijanka Manuela Moelgg. Poleg Mazejeve sta nastopili še dve Slovenki – Ana Drev in Mateja Robnik. Slednja si je nabrala velik zaostanek, Drevova pa je finale zgrešila le za stotinko sekunde.

Start druge vožnje je bil prestavljen nekoliko nižje, saj so močni sunki vetra še zmeraj močno ovirali tekmovalke. Mazejeva je celotno progo odsmučala izjemno in preprečljivo prevzela vodstvo pred takrat vodilno Avstrijko Goerglovo. Hoefl-Riescheva je nato za Tino zaostala, Moelggova je prišla na tretje mesto, Worleyeva pa je zdržala pritisk in uspela ubraniti del prednosti iz prve vožnje.


Francozinja Tessa Worley. [foto: GEPA]

Naslednja postaja za alpske smučarke je olimpijsko prizorišče – ruski Soči. V soboto bodo tekmovale na sedmem smuku te sezone, v nedeljo pa bo še superkombinacijska preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Soldeu :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment