Tina Maze zmago zapravila na smuku

Superkombinacijo svetovnega pokala za ženske je v švicarskem St. Moritzu dobila Lindsey Vonn. Tik za njo pa se je uvrstila Tina Maze. Preizkušnja bi morala biti prvotno na sporedu že sredi decembra, a je bila zaradi pomanjkanja snega v francoskem Val d’Iseru odpovedana.

Po smukaškem delu je imela najboljši izhodiščni položaj vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Lindsey Vonn. Manj kot sekundo sta za njo zaostajali le še druga Avstrijka Elisabeth Goergl in tretja Nemka Maria Hoefl-Riesch. Tina Maze je na 2.521 metrov dolgi smukaški progi Engiadina na šestem mestu zaostalaja 1,41 sekunde, Maruša Ferk je bila 18., Ilka Štuhec pa 22.


Tina Maze, Lindsey Vonn in Nicole Hosp [foto: GEPA]

Prevelik zaostanek na smuku

Slalomski del je bil nadvse zanimiv in tudi razburljiv. Odlično vožnjo je prikazala Ferkova, ki se je z odličnim slalomom po lestvici povzpela navzgor vse do petega mesta. Za tekmovalko z Blejske Dobrave je to tretja najboljša uvrstitev v karieri. Tudi Črnjanka je s slalomom opravila z odliko in ob veliki napaki Hoefl-Rieschove in odstopu Goerglove končala na drugem mestu. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa se je povzpela Avstrijka Nicole Hosp.


Tina Maze [foto: GEPA]

“Na slalomu sem bila prestrašena”

Na smuku bi se v zgornjem delu sigurno dalo odpeljati bolje. Tistih petdeset sekund na začetku mi ne ustreza, tudi na treningih mi tam ni šlo, ko pa pride tehnični del mi gre zelo dobro, tako da upam, da bom jutri pridobila kaj na zgornjem delu. Zelo sem zadovoljna s slalomom, saj mi to sezono ni najbolj uspeval, pa tudi lani ni bil ravno rožnat. Zaradi težke podlage so bile punce dosti prestrašene, tudi sama, saj že dolgo nisem bila na taki podlagi. Smučke so mi prijele super, bila sem na dobri poziciji od starta do cilja, tako da je rezultat temu primeren,” je po tekmi dejala Ferkova.

Štuhčeva je na slalomu v zgornjem delu proge naredila veliko napako in na koncu zaostala za več kot 21 sekund. Zasedla je zadnje 33. mesto.


Lindsey Vonn [foto: GEPA]

Vonnova je na koncu obdržala 41 stotink prednosti in naši šampionki v skupnem seštevku svetovnega pokala ušla še za dodatnih 20 točk. Razlika sedaj znaša 302 točki.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz:. Superkombinacija


Leave a Comment