Tina Maze znova na stopničkah

Italijanska Cortina d’Ampezzo je gostila četrti superveleslalom sezone. V izredno zahtevnih pogojih, ves čas preizkušnje je namreč močno snežilo, se je najbolje odrezala Viktoria Rebensburg. Nemka je slavila jubilejno deseto zmago v svetovnem pokalu. Na zmagovalnem odru pa sta se ji pridružili še manjše presenečenje preizkušnje Avstrijka Nicole Schmidhofer na drugem in Tina Maze na tretjem mestu.


Tina Maze je v Cortini d’Ampezzo zasedla tretje mesto [foto: GEPA]

Črnjanka je znova vknjižila uvrstitev na zmagovalni oder ter s tem še povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala. Najbližja zasledovalka Nemka Maria Hoefl-Riesch je namreč zasedla le 19. mesto. Razlika sedaj znaša že ogromnih 718 točk.

Druga slovenska predstavnica Ilka Štuhec se je dobro borila s progo in v cilj prišla na 30. mestu. Za njo so jo prihitele še tri tekmice, tako da je Štajerka zasedla 33. mesto in ostala brez novih točk.

Dekleta bodo tekmovanja nadaljevala v Mariboru, kjer se po uspehih Tine Maze v zadnjem času obeta pravi smučarski praznik. Organizatorji Zlate lisice so v zadnji fazi priprav na sobotni veleslalom in nedeljski slalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Cortina d’Ampezzo :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment