Tina ob napadu v drugem teku odstopila

Na Mariborskem Pohorju smo bili priča še slalomu za 51. Zlato lisico. Na startu prve vožnje je bilo 67 tekmovalk, navijači, ki so se navkljub slabšemu vremenu, kot je bilo pred 24. urami, ponovno zbrali v zelo velikem številu, pa so bili seveda najbolj glasni ob nastopih šestih slovenskih smučark.


Mazejeva je na obeh domačih tekmah odstopila (foto: GEPA)

Tina Maze, ki včeraj z nastopom ni imela sreče, je danes nastopila s startno številko 4, v času vodstva mlade Američanke Mikaele Shiffrin. Le-ta je postavila čas 48.58 in ostala na prvem mestu vse do konca uvodnega dela slaloma. Tina je svojo nalogo opravila dobro in prišla v cilj z zaostankom 0.95 sekunde, kar jo je popeljalo na tretje mesto, do konca prvega teka pa so se pred njo uvrstile še tri smučarke. Druga je bila sicer Čehinja Šarka Strahova, ki je za vodilno zaostajala 0.68 sekunde, tretja pa Kanadčanka Erin Mielzynski, ki je za nastop potrebovala še 13 stotink dlje.

Naslednji slovenski nastop je pripadel Katarini Lavtar, ki se je na pot podala 35. po vrsti. Z vožnjo je začela solidno in bila na prvem merjenju časa 24., potem pa je naredila napako, ki je vodila do odstopa. S startno številko 51 se je nato s progo dobro borila Ana Bucik, a je drugi tek zgrešila za osem desetink sekunde in zasedla 41. mesto. Eli Plut je postavila 45. čas, Saša Brezovnik je po svojem drugem nastopu na tekmah svetovnega pokala zasedla 49. mesto, Tina Robnik pa je odstopila.


Shiffrinova je prvič zmagala v Mariboru (foto: GEPA)

Smučarke je v drugem teku še vedno spremljal dež, pred nastopom edine Slovenke pa je vodilno mesto zasedala Slovakinja Velez Zuzulova, ki je bila po uvodni vožnji osma. Tina se je na progo podala precej bolj odločno kot pred nekaj urami in bila dobro na poti da prevzame vodstvo, žal pa se je nastop končal v trenutku, ko je povozila količek in odstopila. Strahova je v cilju za vodilno zaostala le dve stotinki sekunde, Shiffrinova pa je nato brez težav prišla do zmage s prednostjo dobre sekunde pred Slovakinjo.

“Ko ne gre, ne gre, za menoj so slabi dnevi in žal je Maribor v takem času. Nič ni šlo tako, kot bi moralo iti. Zdaj bo treba vse to »resetirati«. A nisem prvič na tleh, treba se je pač pobrati,” je dejala Tina, ki bo imela novo priložnost za vrhunske uvrstitve že naslednji konec tedna v Banskem v Bolgariji.


Rezultati: Svetovni pokal .: Maribor :. Slalom (ž)


Leave a Comment