Tina šesta na superveleslalomu, slavje Goerglove

Najboljše smučarke sveta so se danes pomerile na prvi izmed štirih tekem v Cortini d’Ampezzo. Nove točke svetovnega pokala so dekleta lovila na superveleslalomski preizkušnji, ki se je ob zelo dobrih pogojih na progi Olympia delle Tofane začela ob 10:15. Med nastopajočimi sta bili tudi dve Slovenki, Tina Maze in Maruša Ferk, poleg njiju pa je bilo na startu še 53 smučark.


Maruša Ferk [foto: GEPA]

Pred nastopom Mazejeve je prvo mesto zasedala Avstrijka Elisabeth Goergl, ki je nosila startno številko devet. Naša smučarka, ki se je po progi spustila 19 po vrsti, je svojo nalogo opravila brez napak, a bila tako kot večina smučark iz elitne sedmerice počasnejša od Avstrijke v vseh odsekih proge. Tina je ob prihodu v cilj zasedla tretje mesto, njen zaostanek pa je znašal 92 stotink sekunde.

Prvo mesto Goerglove je bilo najbolj ogroženo med nastopom vodilne smučarke svetovnega pokala, Nemke Marie Hoefl-Riesch. Ta je bila na vseh vmesnih časih hitrejša od tekmice, v zadnjem odseku proge pa je izgubila na času in svoj nastop končala s samo štirimi stotinkami zaostanka na drugem mestu. Najboljšima se je na stopničkah na koncu pridružila še Avstrijka Nicole Hosp.

Ferkova, ki je nosila startno številko 49, s svojim nastopom ni začela najbolje, saj je imela na polovici proge 29. čas. Toda Maruša se je dobro borila do konca, kar se je ob dobri vožnji obrestovalo in jo ob prihodu v ciljno areno popeljalo na 22. mesto, kar je bila tudi končna uvrstitev. S tem je prišla do prvih superveleslalomskih točk sezone oziroma do petih v svetovnem pokalu. Mazejeva je s šestim mestom prišla do letošnje najboljše uvrstitve na superveleslalomih.


Maruša Ferk [foto: GEPA]

Glavni trener ženskih ekip Andrej Možina je o rezultatu in vožnji Maruše dejal: “Vsekarkor smo zadovoljni, to so njene prve superveleslalomske točke. Že v Altenmarktu je na superkombinacijskem superveleslalomu nakazovala dvig forme. Današnja vožnja je bila zelo v redu, navkljub visoki startni številki. Sicer je naredila nekaj manjših napak, a zaostanek ni bil velik.


Rezultati: Svetovni pokal .: Cortina d’Ampezzo :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment