Tini Maze 44.000 € davkoplačevalskega denarja


Tina Maze je bogatejša za 44.000 € [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Vlada Republike Slovenije je na današnji 54. seji sprejela skled, da bo enkratno nagradilo alpsko smučarko Tino Maze za športne dosežke, ki so nad pričakovanji promovirali Republiko Slovenijo.

Vlada RS je na današnji seji na predlog ministra, pristojnega za šport, za športne dosežke, ki so nad pričakovanji promovirali Republiko Slovenijo, zlasti z omogočanjem njene predstavitve na področju turizma in gospodarstva, enkratno nagradila alpsko smučarko Tino Maze, v višini 44.000,00 EUR, pri čemer se sredstva zagotovijo iz proračunskih sredstev Ministrstva pristojnega za šport,” so v sporočilu za javnost zapisali na Vladi Republike Slovenije.


Tina Maze je v letošnji sezoni nanizala deset zmag [foto: GEPA]

Denarno nagrado, ki jo bodo torej plačali davkoplačevalci, je Vlada argumentirala z naslednjimi argumenti: “Alpska smučarka Tina Maze je v tekmovalni sezoni 2012-2013 najuspešnejša smučarka na svetu. Na svetovnem prvenstvu je osvojila tri medalje (superveleslalom-zlato medaljo, veleslalom in kombinacija srebrno medaljo) in bila tako najuspešnejša udeleženka svetovnega prvenstva. V svetovnem pokalu, ki še ni končan, je že postavila ogromno rekordov in mejnikov, ki še niso uspeli nobenemu alpskemu smučarju (ali smučarki) v zgodovini tega športa: zbrala je največ točk doslej (trenutno jih ima 2254), nanizala 10 zmag in 22 uvrstitev na stopničke za zmagovalke, pred finalom je že skupna zmagovalka svetovnega pokala, dobitnica malega kristalnega globusa v veleslalomu, je trenutno vodilna v superveleslalomu in slalomu in drugo uvrščena v smuku z možnostjo, da poleg velikega kristalnega globusa za skupno zmago v svetovnem pokalu, osvoji tudi vse zmage v posameznih disciplinah. Neverjetni uspehi Tino Maze uvrščajo med najboljše alpske smučarje v vsej zgodovini in najuspešnejše športnike v Sloveniji. Nesporno izjemni športni dosežki smučarke Tine Maze v svetu promovirajo Republiko Slovenijo in omogočajo njeno predstavitev na področju turizma in gospodarstva.

Leave a Comment