Tini Maze že leta 1997 napovedali odlično kariero

Tina Maze je na olimpijski smukaški preizkušnji s prvo slovensko zlato medaljo v zgodovini zimskih olimpijskih iger dosegla zgodovinski uspeh. Pri Zavodu za šport RS Planica so pobrskali po njihovih arhivih ter našli članek v njihovi reviji Šport mladih iz leta 1997, kjer je avtorica Katja Kobolt Tino že takrat “napovedala” kot prihodnjo zvezdo alpskega smučanja.


Tina Maze med slalomskimi količki pri 13-ih letih [foto: arhiv Šport mladih]

Del odlomka iz članka

V Črni se je bliskalo in padale so debele kaplje dežja, ko je bila Tina po celodnevni vadbi še zmeraj polna energije in pripravljena na moje masiranje z vprašanji. Pravi, da je naporno, in če ne bi bilo uspehov, ne bi zdržala takšnega tempa. Letos je bila Tina četrta na “Topolinu”, na neuradnem svetovnem prvenstvu. Sicer je na tekmovanjih ni strah, razen če so pomembna in velika. In kaj naredi, če se je loti trema? Od trenutka, ko se zbudi, pa vse do cilja misli na zanke, ki so na progi, in kako jih premagati.

Vsak najstnik ima osebo, ki jo spoštuje in se po njej zgleduje. tina ima kar dve – in obe sta seveda smučarki: starejša je Vreni Schneider, druga pa Urška Hrovat. Pri Vreni ji je všeč vztrajnost in njeno smučarsko vrhunstvo.


Priloga: Celotni članek


Leave a Comment