Tini Weirather prva veleslalomska zmaga

Zmagovalka četrtega veleslaloma sezone je Tina Weirather. To je za smučarko iz Lihtenštajna prva veleslalomska zmaga, sicer pa tretja v karieri. Druga je bila v Val d’Iseru Švicarka Lara Gut, na tretje mesto pa se je povzpela Švedinja Maria Pietilae-Holmner. Izmed peterice Slovenk je do točk prismučala le Tina Maze, ki je bila 11.


Črnjanka z današnjim nastopom nikakor ni bila zadovoljna [foto: GEPA]

Mazejevi je veleslalomska postavitev ustrezala, na progi je bila namreč zelo hitra. A kaj, ko nobene vožnje ni izpeljala brez napak. Izjemno uvrstitev je zapravila že v prvem delu tekmovanja, ko je v spodnjem delu napravila veliko napako in krepko zaostala. Za 30-letnico, ki ji letos nikakor ne gre po načrtih, je bil 22. čas veliko razočaranje. Pričakovano je v finalu poskušala brezkompromisno napasti, a se ji ni izšlo. Spet je bila spodaj nepazljiva, zato je ob prihodu v cilj za sedem stotink zaostala za presenečenjem letošnje sezone Kajso Kling. Ta 24-letna Švedinja se na zadnjih tekmah redno uvršča med najboljšo petnajsterico, tudi danes je bila 10. Le mesto za njo je končala Mazejeva, ki je torej v finalu pridobila 11 mest.

Prve veleslalomske zmage se je veselila Tina Weirather, ki je v izjemni formi. Že v prvi vožnji si je prismučala ogromno prednost, ki jo v drugo ni zapravila. S tem je 24-letnica utrdila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Lara Gut je bila po štirinajstih dneh ponovno na zmagovalnem odru, veliko več pa je na stopničke čakala Maria Pietilae-Holmner. Švedinja je bila namreč zadnjič med tremi najboljšimi na slalomu v Aspnu leta 2011.


Švedinja se je takole veselila prvih veleslalomskih stopničk v karieri [foto: GEPA]

Poleg Mazejeve so sicer nastopile še Ana Drev, Katarina Lavtar, Tina Robnik in Ilka Štuhec. Najbližje finalu je bila Lavtarjeva, ki ima v letošnji sezoni za seboj že uspešne nastope na veleslalomskih tekmah, danes pa s številko 45 ni ponovila predstave iz zadnjih preizkušenj. Bila je 31., drugi nastop je torej zgrešila le za 6 stotink.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val d’Isere :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment