Tino sprejeli tudi na policiji

Generalni direktor policije Stanislav Veniger in minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak sta v torek sprejela Tino Maze, vrhunsko smučarko, ki je zaposlena v Policiji. Njej ter njeni ekipi sta, skupaj z drugimi zaposlenimi v policiji in na ministrstvu za notranje zadeve, čestitala za izredno uspešno smučarsko sezono in vrhunske dosežke, ki jih je letos nanizala.


Z leve: vodja Oddelka vrhunskih športnikov v Policijski akademiji Tomas Globočnik, direktor Policijske akademije Danijel Žibret, minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak, fizioterapevtka Tine Maze Nežka Poljanšek, Tina Maze, Andrea Massi in generalni direktor policije Stanislav Veniger [foto: policija.si]

Tina Maze se je v letošnji sezoni bila 24-krat uvrstila na stopničke, od tega je kar enajstkrat zmagala. Osvojila je mala kristalna globusa v veleslalomu in superveleslalomu ter si z neverjetnimi 2414 točkami priborila veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu. Ob vsem tem pa je na svetovnem prvenstvu osvojila še naslov svetovne prvakinje in dve srebrni medalji.

Ob tej priložnosti je minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak dejal, da so njeni dosežki nekaj veličastnega. Gre za dosežke, ki bodo verjetno desetletja in več za mnoge generacije, ki prihajajo, pomenili nekaj nedosegljivega. “Pravim, da to zmorejo samo izjemni ljudje z izjemno voljo. Ponosen in vesel, da ste del slovenske policije ter da imam to priložnost in čast, da vas lahko tukaj nagovorim. Vesel bom, če boste seveda tudi v prihodnje članica našega kolektiva, ker verjamem, da je vsakdo v policiji ponosen, ko vas vidi takole, v uniformi. Želim vam in celi ekipi, da tudi v času, ki prihaja, zastopate Slovenijo in slovensko policijo in dosegate tudi naprej čim boljše rezultate, čeprav je to, kar ste dosegli, verjetno tisto, kar je Everest v gorništvu. V svojem imenu in v imenu slovenske policije vam čestitam za vse dosežke,” je nagovor zaključil Gorenak.


[foto: policija.si]

Tina Maze se je zahvalila za prisrčen sprejem. Dejala je, da je vesela, da je sezona šla tako dobro in da je z rezultati naredila kakšen dan mogoče malo lepši. “Radi delamo to, kar počnemo, in mislimo, da je to tista prava pot uspeha. Vesela in hvaležna sem, da tudi policija podpira mene in druge športnike. Mislim, da je to zelo pomembna stvar in da se lahko tudi v imenu drugih športnikov zahvalim za to,” je še dejala Mazejeva.

vir: policija.si

Leave a Comment