Tri peta mesta na OFEM-u v Brasovu za slovenske športnike

Drugi tekmovalni dan slovenski ekipi ni uspelo osvojiti medalje na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Brasovu. Člani Teama Slovenia so osvojili tri peta mesta.

Štefan Hadalin je bil peti v veleslalomu. “Če bi prvo vožnjo smučal, tako kot drugo, potem bi dobil medaljo, ampak žal sem bil nekoliko zadržan, malo sreče mi je manjkalo, je pa to dobra popotnica za četrtkov slalom,” je po tekmi povedal Hadalin. Dobro je nastopil tudi Aljaž Dvornik, ki je na odlično pripravljeni progi osvojil 11. mesto. Do cilja ni uspelo priti Janu Kuncu in Mihi Hrobatu, ki je bil po prvi vožnji peti, v drugi pa naredil napako nekaj vrat pred ciljem.


Lea Lampič [foto: OK Erzurum]

Prav tako peta je bila na 5 km klasično v smučarskem teku Anamarija Lampič. Anamarija je sicer tekla odlično, a je še čutila utrujenost po včerajšnji tekmi na 7,5 km prosto, tako da ji na koncu ni ostalo dovolj moči za uvrstitev med prve tri. Zopet se je izkazala Anita Klemenčič, ki se je še drugič v dveh dneh uvrstila v prvo deseterico. Po včerajšnjem slabšem nastopu je danes dobro tekel Miha Šimenc in v močni konkurenci končal na osmem mestu na 7,5 km klasično.

Slovenski skakalki sta razočarani zapustili skakalnico v Rasnovu, predvsem Julija Sršen, ki je pri drugemu doskoku naredila napako, brez katere bi zelo verjetno osvojila medaljo. Prav tako je slabši nastop za biatlonkami, je pa odlično tekmoval njihov reprezentančni kolega Žan Petrinčič, ki se je uvrstil pod sam vrh, na pete mesto, na 12,5 km individualni tekmi.

vir: OKS


Rezultati: OFEM .: Rasnov :. Smučarski skoki (ž)
Rezultati: OFEM .: Rasnov :. Smučarski tek (ž)
Rezultati: OFEM .: Rasnov :. Smučarski tek (m)
Rezultati: OFEM .: Rasnov :. Biatlon (m)
Rezultati: OFEM .: Rasnov :. Biatlon (ž)
Rezultati: OFEM .: Rasnov :. Alpsko smučanje (m)


Leave a Comment