UNI: Filip Mlinšek 24. na univerzijadi


Filip Mlinšek [foto: osebni arhiv]

Za večino slovenskih športnikov na 25. Zimski univerzijadi v Erzurumu je bil danes dan počitka, regeneracije in priprave na prihajajoče tekmovalne dni. Smučarji in smučarke so včeraj vozili kombinacijski slalom, danes pa kombinacijski veleslalom. Obe dekleti, Nika Horvat in Maruša Šteharnik sta odstopili. Med fanti je bil najboljši Filip Mlinšek s 24. mestom, sledil je Matija Zaviršek s 26. mestom. Tomaž Velečič, Jošt Funtek in Blaž Ogorelc so odstopili. Zmagala sta Avstrijec Bernhard Graf in Francozinja Aude Auguilaniu.

Ekipa curlinga je izgubila tekmo proti Turkom, in kasneje še proti ZDA, ampak fantje pridno nabirajo izkušnje, ki so na tako velikem mednarodnem tekmovanju kot je Univerzijada resnično neprecenljive, kar jim, kot je že pred časom povedal njihov trener Gregor Verbinc, pomeni več kot zlata medalja.

Jutri so na tekmovalnem sporedu smučarski skoki – ekipno na 95-metrski skakalnici, kjer glede na rezultate, ki so jih do sedaj pokazali naši skakalci, lahko upravičeno pričakujemo dober rezultat. S tekmovanjem začnejo tudi deskarji v disciplini half-pipe, kjer bodo Slovenijo zastopali svetovna mladinska podprvakinja Urška Pribošič, Žiga Erlač, Žiga Rakovec in Mitja Kodrič. Pričakujemo pa tudi nastop Mateja Adorjana in Simona Jecla v smučarskem krosu, oba sta tekmovalca v svetovnem pokalu. Zimske univerzijade v Turčiji se udeležujeta tudi umetnostni drsalki Daša Grm in Nika Cerič, ki imata jutri prvi nastop.


Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Alpsko smučanje (m)
Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Alpsko smučanje (ž)


Leave a Comment