UNI: Maja Vtič na nehvaležnem četrtem mestu


Maja Vtič [foto: Maja Hren]

Na zimski univerziadi v Erzurumu je Maja Vtič na srednji skakalnici osvojila nehvaležno četrto mesto. Študentska prvakinja je postala Italijanka Elena Runggaldier.

Maja Vtič je v konkurenci sedmih deklet končala na nehvaležnem četrtem mestu, potem ko ji tudi boljši finalni skok ni prinesel želenega odličja. Zmage se po lanskem naslovu mladinske svetovne prvakinje veseli Elena Runggaldier, ki je tako postala še študentska prvakinja. Srebro je osvojila Japonka Yurika Hirayama, bron pa še ena Italijanka, Liza Demetz. “Tekma je bila kar težka, pihal je veter, kar je zelo otežilo skoke, poleg tega smo zelo zgodaj začeli, saj je včerajšnji trening odpadel. Z rezultatom sicer sem zadovoljna, skoki pa niso bili preveč dobri, saj vem da bi lahko skakala bolje. Zdaj me čakajo tekme za celinski pokal, kjer pričakujem da bom skakala tako dobro kot se do sedaj. Pripravljam pa se tudi na svetovno prvenstvo ki bo februarja.

Maja se domov vrača že v nedeljo, jutri pa bomo spremljali nastop moških tekmovalcev. Kot zanimivost naj omenim, da so za pripravo skakalnic in tekmovanja zadolženi Slovenci z Vasjo Bajcem na čelu, iz Slovenije prihajajo tudi vsi predskakalci. Skakalnice, ki so zagotovo najlepši objekt ta trenutek v Erzurumu in so vidne daleč naokoli, še posebej ponoči ko zasijejo reflektorji, pa so bile zgrajene po slovenskih načrtih.

Slovensko delegacijo je danes obiskal veleposlanik Republike Slovenije v Turčiji dr. Milan Jazbec, ki si je z zanimanjem ogledal tekmo skakalk in ekipe curlinga, med drugim pa je omenil, da je turški premier Erdogan med pogovorom pohvalil slovenske športnike. Povedal je tudi: “Zaradi več razlogov sem navdušen, da sem prisoten na Univerzijadi. Najprej kot bivši športnik, kot veleposlanik in predstavnik države, ki bo čez 2 leti gostila univerzijade.” Dr. Jazbec se v Erzurum vrača v naslednjem tednu.

Nordijski kombinatorec Matic Plaznik je prav tako dosegel dober rezultat, bil je namreč 10. Imel je sicer četrti tekaški čas, a je slabše skočil, k čemur je pripomogel močan veter. Plaznikov največji uspeh je 3. mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu v lanskem letu.

Slovenska ekipa curlinga v sestavi Jošt Lajovec, Gašper Uršič, Jure Čulič, Tomas Tišler in Matevž Kovač so pionirji na svojem področju in so danes odigrali eno izmed prvih mednarodnih tekem. Na žalost so tekmo proti dosti izkušenejši ekipi Švedske izgubili, jutri zjutraj jih čaka tekma še z eno izkušeno ekipo – Norveško. Z veseljem tudi pričakujemo nastope slovenskih smučarskih skakalcev, smučarjev in deskarjev v krosu.


Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Skoki (ž)
Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Nordijska kombinacija (m)


Leave a Comment