UNI: Matej Dobovšek študentski prvak


Maciej Kot, Matej Dobovšek in Žiga Mandl [foto: Maja Hren]

Matej Dobovšek je na univerziadi v Erzurumu osvojil naslov študentskega prvaka v smučarskih skokih na veliki skakalnici. Njegov uspeh je z bronastim odličjem dopolnil Žiga Mandl.

Matej Dobovšek iz kranjskega Triglava je v Erzurumu na novi moderni skakalnici prikazal dva izjemna skoka – v finalu je s 143.5 metri postavil uradni rekord skakalnice – in povsem zasluženo osvojil naslov študentskega prvaka. S tem je zaokrožil dobro sezono, potem ko je na poletih v Harrachovu pred tedni prvič v življenju poletel prek 200 metrov. Srebro je danes osvojil Poljak Maciej Kot, bron pa še drugi Slovenec na tekmi, Žiga Mandl. Zelo zanimivo tekmo v najmodernejšem skakalnem centru na svetu je na 10. mestu končal Rok Mandl.

Vesel sem, da sva kar dva med prvimi tremi. Tako bomo tudi na ekipni tekmi ciljali na medaljo, še prej pa na manjši skakalnici. Skakalnica je dobra in ljudi je veliko,” je povedal Žiga, Matej pa: “Občutek je perfekten, sploh ne morem verjeti. Skakalnica je perfektno pripravljena, še posebej zaradi tega, ker je pri pripravi pomagal moj oče,” je malo za hec malo zares povedal zadovoljni dobitnik (prve) zlate medalje za Slovenijo v Erzurumu. Vzdušje pred večtisočglavo množico je bilo zagotovo primerljivo s tistim na tekmah svetovnega pokala, saj so gledalci dihali s tekmovalci in danes je bil definitivno slovenski dan. V ponedeljek je na sporedu še tekma na srednji skakalnici, nato pa še ekipna preizkušnja.

Dopoldne sta smučarki Maruša Šteharnik in Nika Horvat startali v superveleslalomu, ki se je odvijal na prizorišču Konakli, ki je iz centra Erzuruma oddaljen 17 kilometrov. Organizatorji se soočajo z velikim pomanjkanjem snega, poleg tega pa so bili vremenski pogoji med tekmo izjemno slabi. Kljub temu so izpeljali tekmo, Šteharnikova je odstopila, Nika Horvat pa je dosegla 49. mesto. Jutri je na tekmovalnem urniku moški superveleslalom.

Ekipa curlinga je odigrala drugo tekmo turnirja proti Norveški in dosegla svoje prve točke, a je tekmo izgubila. Fantje čaka jutri tekma proti ekipi Koreje, s Korejci bodo igrali tudi hokejisti. Pričakujemo tudi nastop nordijca Plaznika ter finale deskarskega krosa, kamor sta se uvrstila Rok Rogelj s 6. in Aljoša Stefanovič z 11. mestom.


Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Skoki (m)
Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Alpsko smučanje (ž)


Leave a Comment