UNI: Matej Dobovšek znova zlat, Žiga Mandl pa bronast


Matej Dobovšek [foto: Maja Hren]

Na zimski univerzijadi v Erzurumu je Matej Dobovšek ponovil uspeh z velike skakalnice in je tud na srednji napravi postal študentski prvak. Uspeh z velike naprave je ponovil tudi Žiga Mandl, ki je osvojil bronasto odličje.

Matej Dobovšek je znova potrdil dobro formo in vse premagal za debelih 14 točk. Ob izjemnem vzdušju pred kakšnih 3000 gledalci se je Triglavanu znova najbolj približal Poljak Maciej Kot, ki je za vsega 0,4 točke prehitel Žigo Mandla na tretjem mestu. Naš tretji skakalec, Rok Mandl, je desetemu mestu z velike skakalnice dodal sedmo mesto na srednji skakalnici.

Dobovšek je po tekmi uspel izjaviti samo: “Neprecenljivo!” Bolj zgovoren je bil Žiga, ki je povedal: “Lep uspeh je bil danes, tudi tekma je bila dobra, še posebej bi se želel zahvaliti našemu trenerju Juretu Radlju, ki ni samo naš trener ampak tudi vse ostalo.

V četrtek bo na sporedu še ekipna tekma.

Dopoldne bi se morala izpeljati superkombinacija za dekleta, a so tekmo po 13. tekmovalki prekinili, saj so bile razmere na progi tako slabe, da smo videli kar nekaj padcev. Jutri so napovedali kombinacijski slalom tako za ženske kot moške.

Slovenska curling ekipa je zjutraj odigrala tekmo proti Švedski, ki so jo izgubili z 2:10, zvečer pa jih izgubili tekmo proti ekipi Kanade.


Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Smučarski skoki (m)Maciej Kot, Matej Dobovšek in Žiga Mandl [foto: Maja Hren]

Leave a Comment