UNI: Rogelj peti na univerziadi


Rok Rogelj [foto: Maja Hren]

Na Zimski univerzijadi v turškem Erzurumu je danes ekipa slovenskih športnikov – študentov nadaljevala s serijo dobrih nastopov.

Dopoldne je nordijski kombinatorec Matic Plaznik nastopil na skupinskem startu na 10 kilometrov, le-ta se odvija na prizorišču Kandili, ki je od mesta Erzurum oddaljeno 37 kilometrov. Maticu ni šlo vse po načrtih in je dosegel 18. mesto, a je rezultat popravil popoldne s skoki, in dosegel skupno 12. mesto. Zmagal je Japonec Aguri Shimizu.

Največja pozornost je bila danes namenjena hokejistom, ki so pred 2500 gledalci premagali korejsko ekipo z 10:2 (2:1, 3:0, 5:1). Strelci pri slovenski ekipi so bili Miljuš, Žbontar, Ahačič, Ferlež, Sodržnik in Rakanović. Jutri imajo fantje dan brez tekmovanj, v torek pa jih čaka tekma z ekipo Belorusije.

Naša deskarja Rok Rogelj in Aljoša Stefanovič sta v deskarskem krosu dosegla 5. in 10. mesto. Rogelj, ki je naš najboljši v tej disciplini, je le za las zgrešil finale, kar je odločil fotofiniš. Ves čas je vodil, ko sta ga tik pred ciljem dohitela kasnejši zmagovalec Konstantin Schad (NEM) in Boldykov (RUS). “Do polfinala je bilo vse po načrtih, v polfinalu sem pa naredil napako, nato imel malo smole, motivacija je padla, a sem vseeno odpeljal mali finale tako, da sem bil potem 5., kar je zadovoljiv rezultat,” je povedal Rogelj po zaključku tekme. Rok že jutri odhaja domov in nato na svetovni pokal v Korejo, pojutrišnjem pa bodo v Erzurumu deskarji vozili paralelni veleslalom. Pri ženskah je zmagala Čehinja Klara Koukalova.

Smučarji Blaž Ogorelec, Filip Mlinšek, Matija Zaviršek, Tomaž Velečič in Jošt Funtek so danes nastopili na superveleslalomu, kjer so imeli prav tako težke pogoje kot dekleta včeraj. Ogorelec in Velečič sta odstopila, Mlinšek je bil 10., Zaviršek 13. in Funtek 21. Zmagal je Adam Zika iz Češke. Jutri je na sporedu superkombinacija za ženske in dan zatem za moške.

Ekipa curlinga je najbolj “zaposlena” med slovensko delegacijo, saj bodo odigrali kar devet tekem. Včeraj zvečer so izgubili proti ekipi Velike Britanije z rezultatom 3:10, danes pa se jim ni izšla tekma proti Koreji. Trener slovenskih fantov Gregor Verbinc je povedal, da “je curling turnir na univerzijadi zelo močan, tukaj nastopa najboljših 6 reprezentanc sveta, Turki in pa mi, ki smo se uvrstili kot rezervna ekipa po odpovedi Kitajske. Moram reči, da je to naša prva mednarodna udeležba in smo glede na to zadovoljni, saj smo osvojili prve točke. Upamo, da bomo kakšno tekmo tudi zmagali, ko bomo igrali proti slabšim ekipam. Sicer pa igralcem po mojem mnenju pomeni udeležba na takšnem tekmovanju več kot zlata medalja.


Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Nordijska kombinacija (m)
Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Deskanje na snegu (m)
Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Alpsko smučanje (m)


Leave a Comment