UNI: Skakalcem za konec bron


Žiga Mandl, Matej Dobovšek in Rok Mandl [foto: Maja Hren]

Rok Mandl, Matej Dobovšek in Žiga Mandl so Sloveniji na ekipni tekmi na srednji skakalnici v Erzurumu priborili srebrno medaljo. Za vsega 0,6 točke so jih premagali Japonci.

Japonci v postavi Shotaro Hosoda, Yumu Harada in Sho Suzuki so vodili že po prvi seriji, 2,5 točke pred našimi. V finalu so naši zaostanek še zmanjšali, a žal je odločitev padla v tretji seriji, ko je Suzuki gladko premagal Žigo Mandla. Po dve zlatih in dveh bronastih medaljah so naši skakalci tako zbirko medalj dopolnili še s srebrom na ekipni tekmi. Bron so danes osvojili Poljaki. To je bila zadnja tekma v Erzurumu za slovenske skakalce, ki se jutri vračajo v domovino.

Z nastopi so tudi začeli deskarji prostega sloga v disciplini half pipe. V kvalifikacijah se je v jutrišnji finale uvrstil samo Žiga Rakovec, od Žige Erlača, Mitje Kodriča in Urške Pribošič pričakujemo več v disciplini slopestyle, ki je tudi njihova primarna disciplina. Rakovec je bil v kvalifikacijah 15.

Svoj prvi nastop na Zimski univerzijadi sta imeli tudi slovenski umetnostni drsalki, Daša Grm in Nika Cerič – kratki program. Nika Cerič je imela nekaj smole in je bila na koncu 21. s 33,93 točkami. Trenerka Marina Pirkmajer je o Nikinem nastopu povedala: “Z Nikinim nastopom sem zadovoljna, žal mi je da se je dogodila napaka pri elementu, ki ga sicer lepo izvaja. Je pa to zelo dobra izkušnja za njo, ker je prvič na tako velikem tekmovanju in je najmlajša udeleženka.” Na vprašanje kakšna je konkurenca na Univerzijadi pa: “Vrh je zelo močan, potem so tukaj tudi tekmovalke, ki niso prav dobre, tukaj pa je še srednji del, kjer je uvrstitev odvisna od tega ali narediš ali ne.” Daša Grm je bila odlična 12. s 43,54 točkami.

Hokejisti so danes premagali domačine z rezultatom 1:11 in jutri igrajo z ekipo Španije za 9. mesto turnirja.
Sicer je pa vzdušje na Zimski univerzijadi v Erzurumu med delegacijami na splošno odlično. Včeraj je v Erzurum pripotovala delegacija iz Maribora, predstavniki organizacijskega odbora 26. Zimske univerzijade 2013 v Mariboru in predstavniki Ministrstva za šolstvo in šport. Ogledali so si atletsko vas, v nedeljo pa bodo na zaključni slovesnosti dogodka prevzeli zastavo kot naslednji gostitelji Zimske univerzijade.


Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Smučarski skoki (m)


Leave a Comment