UNI: V finalu oba slovenska freestyle smučarja


Matej Adorjan [foto: Urša Drofenik]

Zadnjih nekaj dni 25. Zimske univerzijade v Erzurumu v Turčiji se zaključujejo turnirji v ekipnih športih, ostala tekmovanja pa se odvijajo po urniku. Moški smučarji so danes nastopili na veleslalom na prizorišču Konakli, ki je 17 km oddaljeno od centra mesta Erzurum. Start veleslalomske proge je bil na 2600 metrih nadmorske višine, cilj pa na 2340 m. Filip Mlinšek, Blaž Ogorelc, Tomaž Velečič, Matija Zaviršek in Jošt Funtek so nastopili dobro, a je konkurenca tukaj v Turčiji kar močna, tako so na koncu dosegli 16., 22., 22., 25. in 32. mesto. Zmagal je Avstrijec Bernhard Graf. Smučarke jutri čaka še zadnja, slalomska preizkušnja.

Tudi slovenska študentska hokejska reprezentanca je zaključila z nastopi na Univerzijadi. Slovenske barve so zastopali v sestavi Ejup, M. Ahačič, Ferlež, Potočnik, Verlič, Rakanovič, Klavžar, A. Ahačič, Miljuš, Zupanc, Žbontar, Bašič, Kuzman, Jemec, Pihler, Unuk, Burazin, Puš, Lahajnar, Sodržnik, Ulaga in Ograjenšek in so z današnjo zmago z 0:8 proti Španiji dosegli 9. mesto turnirja. Glede na težko skupino (imeli so ekipo Belorusije, Koreje in Kanade) je to zadovoljiv rezultat. Jutri bosta v Erzurumu tekmi za bronasto in zlato medaljo.

Na prizorišču Palandoken je bilo finale freestyle deskanja v disciplini snežni kanal, kjer je naš Žiga Rakovec dosegel 12. mesto, zmagal je Japonec Ryo Aono. Žiga pravi, da je konkurenca kar huda, saj so na Univerzijadi tudi tekmovalci, ki že imajo zmage na svetovnem pokalu, vseeno lahko jutri na tekmi v disciplini slopestyle od naših deskarjev (in deskarke) pričakujemo dober rezultat.

Tekmo sta imela tudi freestyle smučarja Matej Adorjan in Simon Jecl, ki sta v današnjih kvalifikacijah v smučarskem krosu dosegla 7. in 11. mesto. Jutri dopoldne ju čakajo finalne vožnje.

Slovenski umetnostni drsalki sta bili v prostem slogu odlični in sta dosegli 4. in 16. mesto. Daša Grm je bila 4. in Nika Cerič 16.


Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Alpsko smučanje (m)
Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Deskanje na snegu (m)


Leave a Comment