Uspešni treningi v Nakiski, v petek prvi tekmi

V Nakiski v kanadskem skalnem gorovju se je včeraj s prihodom ekip začel uradni del svetovnega pokal v smučarskem krosu. Danes in jutri bosta na sporedu uradna treninga, v petek, 5. decembra, in soboto, 6. decembra, pa tekmi za svetovni pokal. Kvalifikacije bodo na isti dan kot finale.

Glavni trener Primož Vrhovnik se je naprej razgovoril o nastopih Filipa Flisarja na treningih smuka alpskih smučarjev v kanadskem Lake Louisu: “Zadnje treninge je Flisar opravil v Lake Louisu kot član slovenske alpske ekipe za smuk, kjer je dobil dragocene izkušnje, predvsem v obvladovanju velikih hitrosti, kar mu bo pri krosu še kako koristilo. Potrebno je omeniti, da je na spodnjem delu proge za smuk dosegel 2. in 9. vmesni čas, na drugem treningu pa 73. mesto z dobrimi tremi sekundami zaostanka za Norvežanom Akslom Lundom Svindalom, ki je to progo prevozil vsaj 10-krat. Požel je ogromno medijske pozornosti in predvsem pokazal smukačem kako se smuča preko valov. Na tem mestu, bi se kot trener za kros zahvalil kolegom iz alpskih vrst za uspešno sodelovanje.


Reprezentanca v smučarskem krosu [foto: SZS]

Vrhovnik je nato dodal še nekaj besed o pripravah na samem prizorišču tekem: “Del priprav je Filip nato opravil z ostalo ekipo, s Sašo Farič in Blažem Ogorelcem, ki je v Nakisko prispela 26. novembra. Trenirali so v odličnih razmerah za trening skupaj s Švicarji, Avstralci in Američani. Veliko so vadili superveleslalom in veleslalom ter ogromno časa namenili štartnemu odseku, ki bo zelo podoben na sami tekmi. Trening je bil uspešen, dobili smo primerjavo s tekmeci, se privadili na časovno razliko in snežne vremenske razmere. Gremo v borbo!

Spored za petek in soboto

17:30 – Kvalifikacije – ženske
19:15 – Kvalifikacije – moški
21:30 – Finale – ženske
21:52 – Finale – moški

Leave a Comment