V Beaver Creeku slavil Innerhofer pred dvema Norvežanoma

Beaver Creek v ameriški zvezdni državi Colorado je gostil drugo smukaško preizkušnjo letošnje sezone. Najhitreje je zahtevno progo Ptic roparic odpeljal Italijan Christof Innerhofer. 23 stotink je zaostal dvakratni zmagovalec prejšnjega tedna Norvežan Aksel Lund Svindal, pol sekunde pa njegov rojak Kjetil Jansrud.

Zmagovalna trojica [foto: FIS/Facebook]

Italijan je z vožnjo brez napak slavil svojo četrto zmago v svetovnem pokalu. Svindal, ki je, sodeč po vožnjah na treningih, veljal za favorita, je imel izjemno hitre smuči, a zavoje v srednjem delu proge ni odpeljal dovolj natančno. Prav v tem delu pa je svoje veleslalomsko znanje s pridom izkoristil Svindalov mlajši rojak Jansrud, ki se je po nekoliko slabši predstavi prejšnji konec tedna v Lake Louisu tokrat razveselil tretjega mesta.

Avstrijsko čast je s četrtim mestom nepričakovano rešil Florian Scheiber. Najboljši smukač lanske sezone Klaus Kroell je bil deveti, obetavni Max Franz je odstopil.

Od Slovencev sta do točk prismučala Andrej Šporn in Rok Perko. Prvi je bil 23., drugi pa 27. Andrej Jerman, ki se je leto dni nazaj prav na tej progi hudo poškodoval, je danes odstopil. Boštjan Kline je za trideseterico zaostal preveč.

Trener hitrih disciplin Tadej Platovšek je po smuku dejal: “Najprej moram reči, da je treba Perkov nastop res pohvaliti. Glede na to, kako je včeraj padel, me čudi, da je danes sploh hodil, tako da je ta rezultat vrhunski. Kar se tiče Šporna, moram reči, da je šlo tu za igro stotink, predvsem pa za težave z vetrom. Večji sunek je dobil v spodnjem delu, pa tudi v zgornjem, kjer je bil na treningih vedno dober, danes ni šlo vse po sreči. Realno gledano bi lahko bili dosti višje, je pa precej bolje kot pred letom dni.

V Beaver Creeku bosta še dve zanimivi preizkušnji. Jutri superveleslalom, v nedeljo pa veleslalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Beaver Creek :. Smuk (m)


Leave a Comment