V Bormiu slavil Matthias Mayer

Smučarji so se v italijanskem Bormiu, ki je včeraj gostil superveleslalom, danes pomerili še na smukaški preizkušnji, tretji v letošnji sezoni svetovnega pokala. Tokrat je bil na startu le en slovenski predstavnik in sicer Boštjan Kline.


Klemen Kosi je ostal brez točk [foto: GEPA]

Na vedno zahtevni progi Stelvio je potekal srdit boj za stopničke, o zmagovalcu pa so odločale stotinke. Najboljši je bil Avstrijec Matthias Mayer s časom 1:57.32, njegov rojak Vincent Kriechmayr je po 3270 prevoženih metrih zaostal le 4 stotinke sekunde, Švicar Urs Kryenbuehl, ki je osvojil tretje mesto, pa je za svoj nastop potreboval še dve stotinki več.

Kline je bil na polovici poti nekako še v igri za osvojitev nekaj točk, v nadaljevanju pa je na progi izgubil preveč desetink, da bi mu uspelo priti med trideseterico. Z zaostankom 3.07 sekunde se je na koncu uvrstil na 39. mesto.

Pri Boštjanu, če primerjam s prejšnjimi leti, je bila na dveh odsekih že solidna vožnja, verjamem, da bo na tem gradil naprej. Drugače pa je bil premalo napadalen, odločen in samozavesten, da bi lahko upal na boljši rezultat. Martin ni 100-odstoten in že takoj po tem, ko ni vozil drugega treninga, zmenili da ne bo vozil na tem smuku. Poskušali smo včeraj na superveleslalomu, pa ni bilo take dinamike in pristopa, zato danes niti ni bil na startnem seznamu. Pri Mihi so se popoldne začele težave s hrbtom, zvečer je imel težave sploh sedeti. Upali smo, da bi noč prinesla nek preobrat, malo je bilo bolje, a niti približno toliko, da bi lahko nastopil. Tako ga nismo dali na start. Upam, da bo hrbet spustil, kar se pri njem večkrat dogaja. S fizioterapevtom zdaj že vesta kaj narediti, ponavadi to traja nekaj dni, potem pa je bolje. Upam, da bo v novem letu ponovno cela ekipa, Klemnu želimo čimprejšnje okrevanje, da bo operacija, ki je nujna uspela. Upam, da bomo v novem letu bolj številčni in da bomo pozabili na ta Bormio ter se s pozitivnimi mislimi podali proti Wengnu,” je po tekmi dejal glavni trener Grega Koštomaj.


Rezultati: Svetovni pokal .: Bormio :. Smuk (m)


Leave a Comment