V igra stotink dva Slovenca do točk v Kvitffjelu


Beat Feuz [foto: GEPA]

Superveleslalomsko preizkušnja svetovnega pokala alpskih smučarjev v norveškem Kvitfjellu so organizatorji zaradi neustreznih vremenskih razmer pričeli z eno urno zamudo. Dodatno čakanje pa je največ veselje prineslo švicarskemu in avstrijskemu taboru, saj sta si prvo mesto razdelila Klaus Kroell in Beat Feuz. Slednji je tako z novimi 100 točkami tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Tokrat so bile razlike med najboljšimi izredno majhne. Tretje uvrščeni domačin Kjetil Jansrud je tako zaostajal tri, četrti Švicar Didier Cuche deset, peti Aksel Lund Svindal pa 17 stotink. Tudi naprej so bile razlike zelo majhne, tako je petnajstouvrščeni Francoz Johan Clarey prvi zaostajal več kot sekundo za zmagovalcem.


Klaus Kroell [foto: GEPA]

S progo Olympiabakken, ki jo je postavil švicarski trener Flatscher, se slovenska peterica po zaslugi Andreja Šporna dobro spoprijateljila. Kranjskogorec je z visoko štartno številko 57 preizkušnjo končal na 18. mestu. Točke si je prismučal tudi Rok Perko, ki je bil 25, Boštjan Kline je zasedel 32. in Gašper Markič 35. mesto. Debitant na tekmah svetovnega pokala Tomaž Sovič pa je odstopil.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kvitfjell :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment