V Kranju prvenec slavljenca Blaža Pavliča

Smučarji skakalci so se v Kranju pomerili še na 10. tekmi alpskega pokala v tej sezoni. Po včerajšnji gladki zmagi Tilna Bartola, ki danes ni skakal, je Slovenijo na vrh popeljal Blaž Pavlič, kar so zanj sploh prve stopničke na mednarodni sceni.


Kranjska skakalnica [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Član SSK Mislinje se je izkazal že včeraj, danes pa je pohod proti največjemu uspehu v karieri napovedal že v prvi seriji s 113 metri. V finalu je vodstvo zadržal z drugo oceno in 111 metri ter skupno 265,7 točkami. Za njim so se zvrstili štirje Avstrijci, najbližje sta bila Maximillian Lienher z 258,9 točkami in Janni Reisenauer z 258,8 točkami. Med deseterico so tudi danes končali Timi Zajc na osmem, Žiga Jelar na devetem in Aljaž Osterc na desetem mestu.

Od ostalih naših so točke pobrali tudi Matevž Samec na 16. mestu, Tine Bogataj na 22. mestu, Lovro Kos na 24. in Lovro Vodušek na 29. mestu.
V skupnem seštevku je po 10 od 14 tekem na vrhu Jelar s 494 točkami, drugi je Rok Tarman s 367 točkami, Zajc je četrti, sledi mu Osterc, med deset sta na sedmem mestu še Bor Pavlovčič in Bogataj na osmem mestu.

Naslednji tekmi bosta v začetku marca na sporedu v nemškem Hinterzartnu, finale bo gostil francoski Chaux-Neuve.


Rezultati: Alpski pokal .: Kranj


Leave a Comment