V La Molini danes slavili Avstralci


Cilka Sadar [foto: Oliver Klaus / FIS]

Na svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu so se danes za naslov svetovnega prvaka pomerili tekmovalci v disciplini snežni žleb. Avstralci so danes dobili dva nova svetovna prvaka. V moški konkurenci je namreč zmagal Nathan Johnstone pred Švicarjem Iourijem Podladtchikovom in Fincem Markusom Malinom, pri ženskah pa Holly Crawford pred Švicarko Ursino Haller in Kitajko Jiayu Liu. Slovenci danes na startu žal nismo imeli predstavnikov, saj se niso prebili skozi včerajšnje kvalifikacije.

Spomladanske vremenske razmere očitno ne povzročajo težav le organizatorjem, pač pa tudi našim tekmovalcem v disciplini snežni žleb. V močni moški konkurenci se je včeraj v kvalifikacijah za nastop v današnjih finalnih vožnjah potegovalo 53 tekmovalcev, med drugim tudi trije naši, ki pa se niso uvrstili med osemnajsterico finalistov. Najboljši med njimi je bil mladi Tim-Kevin Ravnjak, ki je končal na 25. mestu, sledila pa sta mu Filip Kavčič na 34. mestu in Jan Kralj na 45. mestu. Tudi naša edina ženska predstavnica Cilka Sadar ni bila kos konkurenci, saj je v kvalifikacijah prehitela le zadnje uvrščeno Kitajko, ki pa je bila diskvalificirana.

Tekmovalci prostega sloga se bodo pomerili spet v kvalifikacijah v petek, 21.1. in na tekmi v soboto, 22.1., ko bo na sporedu Slope style.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: La Molina :. Snežni žleb (m)
Rezultati: Svetovno prvenstvo .: La Molina :. Snežni žleb (ž)


Leave a Comment