VIDEO: V Landgraafu prvi paralelni slalom sezone


Rok Flander [foto: Oliver Klaus/FIS]

Landgraaf na Nizozemskem bo znova gostil otvoritveno tekmo svetovnega pokala za deskarje paralelnih disciplin. Za prve točke se bodo deskarji in deskarke pomerili v četrtek. Teren na prizorišču, natančneje v dvorani SnowWorld, je preizkusila tudi slovenska ekipa, sestavljena iz sedmih deskarjev in deskarke.
Strokovni vodja ekipe Peter Kotnik je dejal, da nimajo strahu, da ne bi bili dobro pripravljeni, da pa so tekme v dvoranah specifične. Današnji trening, ki se je začel ob 8. uri zjutraj in trajal dve uri, ter jutrišnji, ki se bo začel ob 10-ih, sta tako dobrodošla zaradi privajanja na pogoje. Kotnik je k temu dodal še, da ciljajo na dobre rezultate in da nekaj fantov ne bi smelo imeti problemov pri uvrstitvi med šestnajsterico.

Četrtkov paralelni slalom se bo s kvalifikacijami tako začel ob 9.30, finalni boji pa pridejo na vrsto ob 14. uri. Pred letom dni je bil v Landgraafu od slovenskih deskarjev najvišje uvrščen Rok Flander, ki je bil četrti, mesto za njim se je uvrstil Žan Košir, Rok Marguč je bil sedmi, Jure Hafner 23., Izidor Šušteršič 31., Jernej Demšar 35., Gloria Kotnik 46., medtem ko se bo Tim Mastnak v četrtek s progo spopadel prvič.

Leave a Comment