V Lillehammerju Jelenko in Oranič

Nordijski kombinatorci bodo prihodnjo soboto (24. november) v Lillehammerju pričeli letošnjo sezono svetovnega pokala. Med nastopajočimi bosta tudi Marjan Jelenko in Mitja Oranič, katerima je glavni trener Primož Triplat dal priložnost. Tretji član A ekipe Gašper Berlot bo po besedah Triplata na drugi postaji v finskem Kuusamu nadomestil enega izmed njiju. Najverjetneje bo to Jelenko, ki se bo odpravil na tekme celinskega pokala onstran Atlantika, kjer bo poskusil povečati kvoto na tri tekmovalce.


Mitja Oranič vstopa v šesto sezono svetovnega pokala [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Triplat je sicer načrtoval tri dnevni trening v Ramsau, a so Avstrijci zaradi pomanjkanja snega skakalnico zaprli. Tako bodo tudi kombinatorci tako kot skakalci proti Lillehammerju odpotovali v ponedeljek ter tam opravili prvi letošnji trening na snegu. “Kako so tekmovalci pripravljeni bomo izvedeli na tekmah. Vsi testi kažejo, da smo boljše pripravljeni kot pomladi. Smo napredovali. Kako fantje skačejo na snegu ne morem povedati, saj v Ramsau zaradi zaprtja skakalnice nismo uspeli trenirati,” je razmišljal Triplat in predstavil tudi cilje: “V primerjavi s skakalci imamo sicer nekoliko nižje cilje, vendar še vedno visoke. Želimo si enega skakalca do 10. mesta in tri rezultate do 20. mesta. Svetovno prvenstvo enkrat do 15, enkrat do 20 in enkrat do 30. mesta. Ekipno do osmega mesta. Dejstvo pa je, da dvignemo kvoto na tri tekmovalce, saj nam je tako omogočen nastop na ekipni tekmi na olimpijskih igrah v Sočiju.

Oranič veteran

V šesto sezono svetovnega pokala vstopa Mitja Oranič. “Zame je osnovni cilj svetovno prvenstvo v Val di Fiemmu. Upam, da bomo dobro začeli sezono, z lepimi uvrstitvami, ter da bo forma konstantna,” je pred prvimi tekmami razmišljal 26-letni Oranič. Predvsem s snežnimi tekaškimi pripravami na Pokljuki pa je bil zadovoljen Gašper Berlot: “Tekaške priprave na Pokljuki so nam dobro uspele, nasprotno nam skokov na snegu ni uspelo izvesti. Letos v primerjavi z lani nimam zdravstvenih težav, zato lahko grem optimistično v sezono.


Primož Triplat bo v Lillehammerju računal na dva svoja varovanca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V letošnji sezoni si želim predvsem boljše tekaške predstave. Pri skokih pa si želim podobnih predstav kot lani ter skoke s treningov prenesel na svetovni pokal,” pa si je pred potjo v Skandinavijo zaželel najmlajši član ekipe Marjan Jelenko.

Leave a Comment