V marcu spet “Kaninska bitka”


Utrinek iz lanskoletnega dogajanja [foto: Urša Drofenik]

Edino tekmovanje v prostem smučanju in deskanju v Sloveniji Freeride Battle bo v letošnji zimi na Kaninu gostovalo med 3. in 6. marcem. Že lani je bil Freeride Battle med tekmami, ki prinašajo točke za uvrstitev v najvišji nivo tovrstnih tekmovanj – svetovno serijo Freeride World Tour (FWT) s sedmimi največjimi tekmami sezone: Chamonix (Fra), St. Moritz (Švi), Crystal Mountain (Washington, ZDA), Kirkwood (Kalifornija, ZDA), Soči (Rus), Fieberbrunn (Avt) in Verbier (Švi).

Uvrstitev v FWT je možna s točkami s tridesetih tekmovanj po vsem svetu, ki so letos prvič razvrščene v štiri kategorije – od ene do štirih zvezdic, kar pomeni predvsem višino točk in nagradnega sklada. Freeride Battle Kanin, ki ga letos podpira tudi občina Bovec, si je nadel dve zvezdici.

Termin je dober, takrat so le v ZDA tekme z več zvezdicami, v Evropi pa se ne pokrivamo z nobeno drugo tekmo. Tako lahko zopet računamo na vrhunske smučarje in deskarje, ki se želijo vzpeti na lestvicah. Dobrih snežnih in vremenskih razmer, v katerih bi vsi lahko pokazali vse, kar znajo, pa si seveda lahko zopet le želimo,” pravi prireditelj iz ŠD Drča Jan Maček.

Prijave za Freeride Battle Kanin so odprte do konca januarja. Prireditelj bo sprejel 80 tekmovalcev. Med dekleti bodo imele prednost tekmovalke, ki lani zaradi slabih razmer niso imele možnosti nastopa.


Prijavnica: Freeride Battle


Leave a Comment