V Mariboru ne bo 58. Zlate lisice

Snežni kontrolor FIS Markus Mayr: “Žal, sneg in vreme ne dopuščata izvedbe tekmovanja v Mariboru!”


V Mariboru ne bo 58. Zlate lisice [foto: zlatalisica.si]

Snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (FIS) in direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala Markus Mayr je preveril snežne razmere na mariborski progi za 58. Zlato lisico, v ciljni areni pohorske poseke pa nato sporočil organizatorjem: “Žal, celotna situacija je takšna, da 8. in 9. januarja tukaj ni mogoče izvesti tekmovanja za svetovni pokal. Snega na progi ni dovolj, ponekod ga je le nekaj centimetrov, hkrati pa je vremenska napoved še zelo slaba.

Organizatorji so po tej odločitvi začeli preverjati možnosti za izvedbo tekmovanja v Kranjski Gori.

Markus Mayr: “Situacija je takšna, da ne morem potrditi tekmovanja v Mariboru, 8. in 9. januarja. Žal mi je, saj sem tukaj, da pomagam, a tokrat ne morem, zaradi celotnega paketa, snežnih razmer, temperatur, vremena, napovedi … Zato moram tekmovanje v Mariboru odpovedati. Progo sem si ogledal z vodjo tekmovanja in vodjo proge, skupaj smo ugotovili, da je situacija tokrat takšna, da se ne da. Čeprav sem dobil potrditev, da so se organizatorji res trudili in v dani vremenski situaciji naredili maksimum, se tokrat ni izšlo, žal že tretjič zapored. A to ne pomeni, da smo izgubili zaupanje v Maribor! Zdaj moramo preveriti vse druge možnosti, saj se ne sme zgoditi, da 8. in 9. januarja slaloma in veleslaloma ne bi nekje organizirali. Ena od možnosti je, da tekmovanje izvedemo v mariborski organizaciji v Kranjski Gori, tako kot lani in predlani. O tem se bom pogovoril z direktorjem Petrom Gerdolom, organizatorji pa bodo prav tako preverili s svoje strani, ali lahko izvedejo Zlato lisico v Kranjski Gori. O tem bomo najbrž odločili jutri. Res mi je hudo zaradi te odločitve. Sem pa si ogledal tudi novo poseko na zgornjem delu in čeprav dela niso končana, je to prava smer za prihodnost. To bo odlična nova proga, ki bo dala novo kakovost tako rekreativnemu kot tudi tekmovalnemu smučanju.

Organizatorji preverjajo možnosti za izvedbo 58. Zlate lisice v Kranjski Gori

Srečko Vilar: “Ni nam lahko, res nam vreme ne pomaga. Potrebovali bi še nekaj mrzlih noči, a jih nismo dobili. Z žalostjo sprejemamo to odločitev. Govoril sem že tudi z direktorjem svetovnega pokala Petrom Gerdolom, prav tako sem v stiku z našo smučarsko zvezo, vsi se zavedamo, da moramo narediti vse, da tekmi 8. in 9. januarja izvedemo. Konkretno bomo zdaj naredili vse, da se tradicija ne prekine ter da se tekmi izvedeta v Sloveniji. Ne gre pa le za progo, temveč tudi za nastanitve, Kranjska Gora je polna, zato moramo preveriti možnosti na Bledu, tudi z vidika covidnih ukrepov in zagotovitve varnega mehurčka za tekmovalke.

Mitja Dragšič: “Žal je v Mariboru snega premalo, glede na otoplitev pa ga bo v naslednjih dneh še jemalo. Pred dnevi sem bil na otroških tekmah v Kranjski Gori, zato vem, da je tam prava zima in je na progi dovolj snega. Seveda pa bomo zdaj vse to dobro preverili, glede na zahteve svetovnega pokala.

Leave a Comment