VIDEO: V Moskvi brez sprememb na vrhu


[foto: Red Bull]

Arttu Pihlainen je v soboto še dodatno povečal svojo prednost pred zasledovalci na letošnji tretji tekmi serije Red Bull Crashed Ice v Moskvi, kjer so se temperature spustile na -22 stopinj Celzija. Slovenec Jan Bobnarič je kljub poškodbi dosegel najboljšo uvrstitev do sedaj.

Arktični mraz ni oviral Finca, ki je bil najhitrejši na 350 metrski progi za ice cross downhill v Moskvi, s tem pa je predvsem svojemu najbližjemu tekmecu, Kanadčanu Kylu Croxallu pokazal, kdo je kralj ledene strmine, saj je to njegova druga zaporedna zmaga, prvo je zabeležil v nizozemskem Valkenburgu v začetku februarja. “V vseh petih tekmah sem lahko dal vse od sebe. V finalni vožnji sem sicer imel nekaj težav, vendar sem na srečo uspel spet ujeti ravnotežje. Noro, kakšna tekma,” je povedal navdušeni Pihlainen.

Na tretje mesto se je tokrat uvrstil Švicar Killian Braun, na četrtem mestu pa se je znašel dobitnik nagrade za najboljšega novinca iz Muenchna, Nemec Fabian Mels. Njegovemu rojaku Martinu Niefneckerju, aktualnemu svetovnemu prvaku, pa letošnja sezona ni naklonjena. Že v prvih dveh tekmah se ni uvrstil v finale, v Moskvi pa je izpadel v četrtfinalu v malce kontroverzni vožnji, kjer se je na progi zapletel s Kanadčanom Scottom Croxallom.

Scott, brat drugouvrščenega Kyla Croxalla, je bil v Moskvi diskvalificiran, saj je enega od nasprotnikov na progi namerno odrinil.

Slovenski predstavnik na seriji Red Bull Crashed Ice 2011, Jan Bobnarič, vztrajno izboljšuje svoje uvrstitve na tekmah. V Muenchnu je izpadel že v kvalifikacijah, v Valkenburgu se je uvrstil na 46. mesto, Moskva pa je Janu prinesla 39. mesto. Odličen rezultat, še posebej glede na to, da je Jan tekmoval s počeno trtico!

Finalni obračun tekmovalce čaka 19. marca v kanadskem Quebec Cityju. Glede na to, da je bil Scott Croxall diskvalificiran (pred tekmo v Moskvi je bil na skupnem tretjem mestu in blizu prvima dvema), kaže, da se bosta za končno zmago borila zgolj Arttu Pihlainen in Kyle Croxall, ki ju loči 300 točk. Kyle ima sedaj pred Croxallom kar 910 točk prednosti.

Vedno mu uspe neverjetno hiter štart,” je dejal Kyle Croxall za svojega finskega nasprotnika Pihlainena in dodal: “Prehitel ga bom izgleda lahko le, če se mu takšen start ponesreči.

Več o seriji Red Bull Crashed Ice najdete na www.redbullcrashedice.com.

Leave a Comment