V Santa Caterini prva zmaga Ganonga, Boštjan Kline 13.

Američan Travis Ganong je prvič zmagal v svetovnem pokalu, najhitrejši je bil namreč na smuku v Santa Caterini, kjer so letos organizirali zadnjo tekmo v koledarskem letu namesto Bormia.

Santa Caterina je sploh prvič gostila tekmo za alpske smučarje. Pred tem so tu tekmovala le dekleta, dvakrat pa je to italijansko prizorišče pripravilo tudi svetovno prvenstvo. Start današnje tekme je bil zaradi močnega vetra znižan, zato je bil smuk krajši za približno 20 sekund. Kljub temu tekmovalci niso imeli lahkega dela. Posebej v zgornjem delu, za smuk precej zavitem, je bilo treba smučati natančno, manj izkušeni pa se niso znašli tudi zaradi neugodne svetlobe.

Pred nastopi elitne sedmerice smukačev je najbolje kazalo 23-letnemu Avstrijcu Otmarju Striedingerju, ki je vodil po nastopu prvih petnajstih smučarjev, na koncu pa tekmo končal na četrtem mestu. Striedingerja je prvi prehitel 26-letni Američan Ganong, ki se v zadnjih dveh sezonah v smuku redno uvršča med najboljšo deseterico, vendar mu zmagati doslej še ni uspelo. V nadaljevanju sta se med vodilnega Američana in drugouvrščenega Avstrijca vrinila še olimpijski prvak Matthias Mayer in domačin Dominik Paris.


Boštjan Kline se je uvrstil na odlično 13. mesto (foto: GEPA)

Prijetno pa je s startno številko 50 presenetil Boštjan Kline, ki je lansko sezono zaradi poškodbe izpustil, tokrat pa prvič v letošnji nastopil v svetovnem pokalu. 23-letni Mariborčan se je izkazal in zasedel 13. mesto. “Verjamem, da lahko vsi fantje naredijo tak rezultat. Boštjan je pokazal karakter in srce, saj je po 18. mescih, po težki poškodbi in po slabem treningu v petek pokazal, da lahko naredi nekaj in je odsmučal zelo dobro,” je bil po zadnji tekmi v koledarskem letu s Klinetovim dosežkom zadovoljen odgovorni trener hitrih disciplin Peter Pen.

Poleg preostalih Slovencev – nastopili so še Andrej Šporn, Klemen Kosi in Rok Perko – ki so ponovno ostali brez točk, je razočaral tudi vodilni v smukaški razvrstitvi Norvežan Kjetil Jansrud, ki je z zaostankom več kot sekunde tekmo končal na skromnem 17. mestu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Santa Caterina :. Smuk (m)


Leave a Comment