V težkih razmerah se je najbolje znašla Elena Fanchini

Četrti letošnji smuk svetovnega pokala je v Cortini d’Ampezzo presenetljivo dobila domačinka Elena Fanchini. Drugo mesto je pripadlo Kanadčanki Larisi Yurkiw, ki je prvič v karieri stopila na zmagovalni oder, na tretje mesto pa se je uvrstila Nemka Viktoria Rebensburg.


Novi obrazi na zmagovalnem odru v Cortini (foto: GEPA)

Težke vremenske razmere – megla je bila namreč v zgornjem delu pregosta, da bi tekmo izpeljali v celotnem obsegu – so dale prednost tekmovalkam, ki so nastopile z nižjimi startnimi številkami. Kljub temu slabega nastopa favoritinj ne gre pripisovati zgolj megli in vse močnejšemu sneženju, saj je zmagovalka Fanchinijeva nastopila kot štirinajsta, tik pred elitno sedmerico. 29-letna Italijanka je torej povsem zasluženo dosegla svojo drugo zmago v svetovnem pokalu, prvič je zmagala že pred devetimi leti v Lake Louisu.

Lindsey Vonn, vodila v smukaški razvrstitvi in zmagovalka zadnjih dveh smukov, je začela nastope najboljših v tej disciplini. Izkušena Američanka si je obetala nove zmage, a ciljno areno zapustila s sklonjeno glavo. Podobno se je dogajalo z vsemi tekmovalkami, ki so startale za njo, le Anni Fenninger se je uspelo približati najhitrejšim – bila je peta. Tina Maze, ki si sicer od nastopov na olimpijski progi v Cortini vselej obeta najvišja mesta, je s 95 stotinkami zaostanka za Fanchinijevo zasedla trinajsto mesto, medtem ko je Vonnova končala na desetem.


Mazejeva v Cortini, ki je eno izmed njenih najljubših prizorišč, tokrat ni nastopila najbolje (foto: GEPA)

Dve točki je za 29. mesto osvojila tudi Ilka Štuhec, medtem ko je Vanja Brodnik postavila 37. čas. »Enostavno so imele nižje startne številke kar precejšnjo prednost. Bila je čudna tekma, tudi sami rezultati kažejo na to. Na začetku je bila bistveno boljša vidljivost, potem je bila proga počasnejša zaradi sneženja. Odvisno je bilo, kje so se smučarke nahajale, šest ali deset jih je imelo boljše pogoje. Ilka je pokazala napredek glede na včeraj, kar je zelo pozitivno, v Vanjini vožnji pa nismo videli kakšnih napak. Na žalost ni bila dovolj hitra za točke, a mora vztrajati, saj je sposobna priti med trideset,« je o današnji tekmi povedal trener slovenskih deklet Andrej Možina.

Jutri bodo v Cortini, kljub slabi vremenski napovedi, skušali izpeljati še en smuk.


Rezultati: Svetovni pokal .: Cortina d’Ampezzo :. Smuk (ž)


Leave a Comment