V Val Gardeni brez slovenskih točk

Svetovni pokal v alpskem smučanju za moške se je nadaljeval v italijanski Val Gardeni, kjer bil na sporedu superveleslalom. Premoč v hitrih disciplinah so še enkrat več potrdili Norvežani, saj so tokrat zapolnili vsa mesta na zmagovalnem odru. Zmago je znova slavil Aksel Lund Svindal, drugi je bil Kjetil Jansrud, tretji pa je bil Aleksander Aamodt Kilde.


Klemen Kosi [foto: GEPA]

Slovenski predstavniki na progi Saslong niso vknjižili točk. Najbližje jim je bil Klemen Kosi, ki je zasedel 32. mesto. Martin Čater je bil 41., Andrej Šporn pa 44. Odlično je bil na progi Boštjan Kline, ki pa je z odstopom v spodnjem delu zapravil morda celo uvrstitev med najboljšo deseterico. Miha Hrobat ni nastopil.

Kline je bil dobro napoti, saj je imel na predzadnjem merjenju časa 15 rezultat, nato pa je naredil napako in odstopil. To je njegova tretja ničla v superveleslalomu, torej v disciplini, v kateri si od njega največ obetamo. Kaj natančno je botrovalo odstopu ne vem, morda je nekoliko preveč tvegal ali pa se ni držal dogovorjene linije. Fantje vedo, da lahko dobro smučajo. Razlike so majhne. Kosiju je recimo manjkala zgolj sekunda in bi bil šesti. Želja in energija je še nekoliko v napačni smeri. Martin je do zadnjega vmesnega časa smučal dobro, nato pa je izgubil 1,14 s, kar je zamene nerazumljivo. Škoda priložnosti. Ne moremo biti zadovoljni,″ je po tekmi dejal trener Peter Pen ter spregovoril tudi o sobotnem specialnem smuku na progi Saslong: ″Včeraj smo dali smuk nekoliko na stranski tir. Danes se moramo še dobro pripraviti in jutri poskusiti napasti. Proga je z ene strani lahka, z druge pa tudi težka. Računam, da bodo vsi trije prikazali dobre vožnje ter tako vzamemo nekaj točk.

Smučarjev v soboto čaka smuk.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val Gardena :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment