V vetrovnem Kvitfjellu slavje Adriena Theauxa, Perko enajsti

Norveški Kvitfjell je gostil smukaško preizkušnjo svetovnega pokala. Zaradi vetra je bil štart prestavljen nižje, zaradi česar so tekmovalci na progi prebili približno 15 sekund manj časa, kot bi ga na prvotno predvideni progi. Največ uspeha je v danih razmerah imel Francoz Adrien Theaux, ki je na postavil najhitrejši čas proge. Domači navijači so se razveselili drugega mesta Aksla Lunda Svindala (+0,19), ki je zmago izpustil s slabšim spodnjim delom. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil Avstrijec Klaus Kroell (+0,50).


Rok Perko je bil najbolje uvrščeni Slovenec [foto: GEPA]

Odlično je nastopil tudi Rok Perko, ki si je 2.641 metrov dolgo progo Olympiabakken na treningih dobro ogledal ter se v sicer sončnem, a vetrovnem vremenu odločno podal po dober rezultat. To mu je tudi uspelo, saj je z zaostankom sekunde in 17 stotink zasedel enajsto mesto in se tako razveselil drugega najboljšega rezultata v karieri. Najboljši je bil z drugim mestom na decembrskem smuku v Val Gardeni.

Točke je osvojil tudi Boštjan Kline (+1,95), saj je osmi smuk sezone končal na 28. mestu, Klemen Kosi (+3,09) je bil 46. Andrej Šporn je po dobrih vmesnih časih na sredini proge po napaki na eni izmed grbin zgrešil naslednja vrata in odstopil.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kvitfjell :. Smuk (m)


Leave a Comment