V Zauchenseeju presenetila Görglova, Mazejeva 12.

Smuk v avstrijski vasici Zauchensee velja za enega najtežjih v koledarju ženskih tekem svetovnega pokala. Včeraj je tam zapadlo še nekaj novega snega, zato je zimska idila v ciljno areno privabila lepo število avstrijskih navijačev, ki pa so lahko uživali tudi ob uspehih domačih smučark. Potem ko se je že zdelo, da bo najboljša med njimi Anna Fenninger, ki je bila najhitrejša že na treningu, je s startno številko 28 konkurenco zanesljivo ugnala Elizabeth Görgl. Kasneje se je z visoko startno številko na peto mesto uvrstila še Nicole Hosp, ekipni uspeh pa je z desetim mestom dopolnila Regina Sterz.


Avstrijka je zmagala petič v karieri [foto: GEPA]

Görglova, ki je bila leta 2011 svetovna prvakinja v smuku in superveleslalomu, na letošnjih smukaških preizkušnjah še ni bila boljša kot deseta. Njena današnja predstava je bila zato veliko presenečenje, hkrati pa tudi napoved, da bo na olimpijskih igrah – smukaška proga v Sočiju je podobno tehnično zahtevna kot ta v Zauchenseeju – nevarna celo za odličja. Predvsem v spodnjem delu je v primerjavi s Fenningerjevo pridobila največ. Za obe Avstrijki se je uvrstila vodilna v smukaškem seštevku svetovnega pokala Maria Höfl Riesch.


Tina Maze je trenutno v skupnem seštevku svetovnega pokala na 6. mestu [foto: GEPA]

Tina in Maruša do novih točk

Tina Maze je prvič po menjavi trenerja nastopila na tekmi svetovnega pokala. Ali je bila izbira švicarskega strokovnjaka Maura Pinija pravilna, je še prezgodaj ocenjevati. Črnjanka je sicer smučala hitro, imela večji del proge prednost pred takrat vodilno Mario Höfl Riesch, v spodnjem delu pa pri enem izmed zavoje ubrala preveč nizko linijo. S tem je izgubila možnosti za prevzem vodstva in zasedla četrto mesto. Ker so bile razmere v Zauchenseeju idealne, se je do razpleta tekme še kar nekaj smučark uvrstilo pred 30-letno Slovenko. A končno 12. mesto za zdaj še ne kaže na tako željan dvig forme. Do olimpijskih iger, kjer si Tina želi novega odličja, bodo torej v ekipi aMaze še iskali rešitve in spremembe, ki bi njihovo varovanko ponovno popeljale na zmagovalne tirnice.

Na 20. mestu je smuk končala Maruša Ferk, Ilka Štuhec pa ni ujela trideseterice najboljših.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zauchensee :. Smuk (ž)


Leave a Comment