Valenčič: “Optimistično pričakujem tekmo”

Pred domačimi tekmami ta konec tedna so slovenski reprezentanti predstavili svoje priprave in cilje. Poleg Žana Kranjca in Mišela Žeraka , ki še tekmujeta na svetovnem mladinskem prvenstvu v Roccarasu in se bosta ekipi pridružila danes zvečer, je manjkal tudi Janez Jazbec. Včeraj popoldne je namreč zbolel, ima vročino in je prehlajen. Skupaj s trenerjema se je zato odločil, da izpusti današnji prosti trening, saj je teren presmučal že velikokrat. Počitek naj bi mu vlil moči za jutrišnjo tekmo, na kateri bo ravno on prvi slovenski favorit.

Slovenska ekipa [foto:Klavdija Ahačič/smučka]

Sicer je glavni trener Marko Jurjec s pripravami, ki so jih opravili na Krvavcu zadovoljen. Pravi, da so fantje dobro pripravljeni in da si želi le, da jim bi bila domača tekma v izziv in ne v breme.

Ker v letošnji sezoni nismo imeli velikega tekmovanja, je za smučarje najpomembnejša ravno domača tekma. Zato ni dvoma, da se na njej želijo predstaviti v najboljši luči. Kot so zatrdili vsi, treme nimajo in bodo naredili vse, da se prebijejo v najboljšo trideseterico. Višje cilje ima seveda Mitja Valenčič, ki se z uvrstitvijo ne obremenjuje, želi pa si, da si ob koncu sezone zagotovi mesto med prvokategorniki.

Pomočnik trenerja Mitja Kunc je še poudaril, da javnost ne sme imeti prevelikih pričakovanj. Zavedati se moramo, da fantje ne morejo doseči občutno boljših rezultatov, kot so jih dosegali tekom celotne sezone.

Na sobotnem veleslalomu, ki se bo s prvim tekom začel ob 9:30, bodo nastopili Janez Jazbec, Matic Skube, Miha Kuerner, Patrick Jazbec, Žan Kranjec in Klemen Kosi, dan kasneje pa bodo na startu slaloma ob istem času stali Mitja Valenčič, Matic Skube, Miha Kuerner, Patrick Jazbec, Žan Kranjec in Mišel Žerak.

Leave a Comment