Veleslalomski mojster Ligety odstopil, slavje Hirscherja

Val d’Isere je danes gostil tretjo veleslalomsko tekmo svetovnega pokala. Za nove točke se je tokrat v Franciji borilo 64 tekmovalcev, prvi izmed njih pa je z nastopom začel ob 10:00. To je bil vodilni smučar v veleslalomskem seštevku Američan Ted Ligety, ki pa tokrat ni ponovil uspehov iz prejšnjih preizkušenj, saj je z nastopom končal predčasno. Tako so imeli tekmeci priložnost, da po dolgem času znova okusijo slast veleslalomske zmage. Ligety je namreč dobil kar zadnje štiri tekme v tej disciplini. Za njim je odstopil tudi Norvežan Aksel Lund Svindal, kateremu se je odpela vez. Najboljši čas prve vožnje je tako postavil domači smučar Alexis Pinturault, tri desetinke sekunde je zaostal Stefan Luitz iz Nemčije, tretji pa je bil Avstrijec Marcel Hirscher z 41. stotinkami zaostanka.


Marcel Hirscher se je najbolje znašel na izjemno strmi progi v Val d’Iseru [foto: GEPA]

Slovenija je imela na tekmi vsega enega predstavnika. To je bil Žan Kranjec, ki je danes zabeležil deveti nastop na tekmah svetovnega pokala. Čeprav je naš smučar v preteklih tednih kazal dobre predstave na tekmah evropskega pokala, pa danes ni uspel napredovati v finale, saj je tako kot mnogi drugi tekmovalci zapeljal s proge. Na eni najbolj strmih in zahtevnih veleslalomskih prog v svetovnem pokalu je podobna usoda doletela še 17 smučarjev. Odstopil je tudi ameriški as Bode Miller.

V finalni vožnji se je najbolje odrezal Hirscher in s tem prišel do druge zaporedne zmage v Val d’Iseru. V statistiko pa je vknjižil jubilejno 20 zmago. “V Val d’Isere vedno napravim dober rezultat. Izjemna strmina mi je pisana na kožo. Po radijskih postajah sem slišal, da je Fanara s progo v finalu opravil odlično, zato sem dal vse od sebe. Letos so organizatorji pripravili še posebno zahtevno progo, saj so jo polili še z več vode kot običajno. Le predstavljate si lahko, kako je bilo smučati,” je razmišljal Hirscher.


Med navijači je bil velike pozornosti deležen tudi Marcel Hirscher [foto: GEPA]

Drugo mesto je osvojil Francoz Thomas Fanara, tretji pa je bil Luitz, po tem ko je Pinturault zdrsnil na četrto mesto.

Val d’Isere bo jutri gostil slalomsko tekmo, na kateri bo slovenske barve branil Mitja Valenčič. Start prvega teka je ob 9:30, drugi pa pride na vrsto ob 12:30.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val d’Isere :. Veleslalom (m)


Leave a Comment