Veronika Perc do zmage na evropskem pokala na Voglu

Te dni so smučarji prostega sloga nastopili na zaključku evropskega pokala na smučišču Vogel, kjer so se v disciplini slopestyle odrezali odlično. Tekmi evropskega pokala sta bili izpeljani v lepem sončnem vremenu v organizaciji klubov SD 1080 in ASK Slammer v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS). Na tekmah je nastopilo 11 slovenskih tekmovalcev.

Uspeli so jim odlični nastopi in tako je v ženski konkurenci na eni tekmi slavila mlada 16-letna Veronika Perc. V močni moški konkurenci pa sta se kar dva naša mlada tekmovalca uvrstila med 10 najboljših. Maksimiljan Blažon je osvojil osmo, Nik Podrepšek pa deveto mesto.


[foto: SZS]

Ker sta bila to zadnji dve tekmi evropskega pokala v letošnji sezoni je po končanem tekmovanju sledila tudi podelitev skupnega seštevka evropskega pokala v smučanju prostega sloga v disciplini slopestyle. Prvo mesto pri ženskah je pripadlo avstrijski tekmovalki Philomeni Bair, drugo in tretje mesto pa slovenskima tekmovalkama Anji Krivec in Veroniki Perc. Pri moških pa je v tesnem boju točk slavil prav tako Avstrijec Danier Walchhofer, drugi je bil Italijan Simone Canal in tretji Avstrijec Lukas Muellauer. Najboljši Slovenec v skupnem seštevku pa je bil z 12. mestom Nik Podrepšek.

Po koncu tekmovanj pa so misli že usmerjene k mladinskemu svetovnemu prvenstvu v italijanskem Valmalencu, ki je glavni cilj sezone za mlado reprezentanco. Na tekmo bo odpotovalo pod vodstvom Romana Vidoviča sedem tekmovalcev, pri ženskah Anja Krivec in Veronika Perc, pri moških pa Nik Podrepšek, Maksimiljan Blažon, Žiga Kovačič, Tim Kolenc in Maj Štirn.


Rezultati: Evropski pokal .: Vogel :. Slopestyle I (m)
Rezultati: Evropski pokal .: Vogel :. Slopestyle II (m)
Rezultati: Evropski pokal .: Vogel :. Slopestyle I (ž)
Rezultati: Evropski pokal .: Vogel :. Slopestyle II (ž)


Leave a Comment