VIDEO: Kanadski ledolomilec zdrobil konkurenco


[foto: Andreas Schaad/Global Newsroom/Red Bull]

Lahko bi rekli, da se je na prvi tekmi letošnje serije Red Bull Crashed Ice, svetovnega prvenstva v ice crossu, aktualni svetovni prvak, Nemec Martin Niefnecker, pustil speljati na led. Sobotni večerni finale v 353 metrov dolgem ledenem kanalu, polnem zavojev, skakalnic in drugih ovir, je namreč veliko bolje od domačina izkoristil 22-letni kanadski drsalec Kyle Croxall. Ta je v Muenchenskem Olypmiaparku pred 23.000 glavo množico premagal konkurenco iz 21 držav, favorizirani Nemec pa je tekmo tokrat končal šele na 10. mestu. Za najboljšega novinca v seriji je bil izbran Fabian Mels.

Noč je bila dolga, vendar se sedaj počutim odlično. Enkratno je. Škoda le zaradi diskvalifikacije mojega brata Scotta. Dirka je bila dobra in vesel sem, da sem v finalu zmagal, zato bomo tudi proslavili, kot se spodobi. Sedaj se odpravljamo na Red Bullov afterparty, nato pa bomo videli, kaj bo prinesla noč, saj imam let domov napovedan že zelo zgodaj zjutraj. Atmosfera na tekmi pa je bila neverjetna! Dogodek je bil res ogromen in množica je navijala za nas, čeprav smo Kanadčani in ne Nemci. Vesel sem, da sem tu. Žal mi je le za brata. Premagal me je v rundi pred finalom in kdo ve, kaj vse bi se še lahko zgodilo. A dal je vse od sebe in oba sva prišla v finale. Zelo se že veseliva naslednje dirke na Nizozemskem. Bomo videli, kaj se bo zgodilo tam,” je po tekmi povedal zmagovalec Kyle Croxall.

V prvih dveh rundah sem štartal zelo dobro, v tretji pa nisem več mogel izbirati štartnih vrat. No, saj tudi ta, ki sem jih dobil niso bila tako slaba in na koncu sem opravil dobro. A na koncu sem se moral odpovedati napredovanju, ker nisem dirkal tako, kot znam. Druga dva fanta sta si zaslužila napredovanje, saj sta bila enostavno boljša od mene. Danes ni bil moj dan, zato se z mislimi že pri naslednji dirki,” je razmišljal glavni domači adut Martin Niefnecker.

Edinemu Slovencu, ki je nastopil v Muenchnu, Janu Bobnariču, je po prvih kvalifikacijskih vožnjah z 48. časom kazalo še dokaj dobro, vendar pa je v drugi kvalifikacijski vožnji padel in na koncu zasedel 81. mesto, s čimer se seveda ni uvrstil v finale: “Tekma je bila zame nekaj posebnega, saj sem na njej nastopil prvič in sem zelo vesel, da sem lahko preizkusil progo. Vseeno pa sem rahlo razočaran. Želel sem namreč nastopiti na glavni tekmi, a sem v drugem kvalifikacijskem teku padel in si izničil možnosti za uvrstitev naprej. Sedaj je potrebno pozitivno gledati v prihodnost. Spoznal sem, kako celotna tekma poteka in mislim, da se bom na Nizozemskem uspel uvrstiti v nadaljevanje ter bom izboljšal svojo uvstitev. Potihoma si seveda želim, da bi prišel med šestnajst najboljših. Sedaj imam petnajst dni časa, da treniram na ledu in na suhem, odpeljal pa bom tudi nekaj voženj v Avstriji, kjer je sedaj postavljena prva trening proga te vrste.

Naslednja tekma svetovnega prvenstva bo na sporedu 5. februarja, v nizozemskem Valkenburgu, več o seriji pa najdete na spletnem naslovu: www.redbullcrashedice.com.

Leave a Comment