VIDEO: Mladi zavzeli Val d’Isere

V francoskem Val d’ Iseru se je končalo štiridnevno srečanje mladih smučarjev z nazivom “Longines Future Ski Champions 2014”. Tekmovanje je potekalo v sklopu tekem svetovnega pokala.


Tijan Marovt na startu proge svetovnega pokala v Val d’Iseru [foto: SZS]

Na srečanje so bili povabljeni mladi smučarji (starejši dečki U16) iz štirinajstih držav, ki organizirajo tekmovanje za svetovni pokal. Tako so bili na srečanju tekmovalci iz Kanade, Avstrije, Hrvaške, Finske, Francije, Nemčije, Italije, Norveške, Rusije, Španije, Švedske, Švice, ZDA in Slovenije.

Slovenijo je zastopal Tijan Marovt s trenerjem Gregorjem Pintaričem. Po prvi bolj zadržani vožnji se je po veliko boljši drugi uvrstil na osmo mesto, medtem ko je zmagal Wiliam Vukelič iz Hrvaške. “To je bil najboljši dan v mojem življenju. Po prvi seriji sem bil tretji, zato sem v druga dal vse od sebe,” je po tekmi dejal presrečni Vukelič.


Skupinska slika vseh udeležencev [foto: SZS]

Po besedah trenerja Pintariča je bilo samo srečanje organizirano na visokem nivoju (otvoritvena slovesnost, organizacija treninga, hotelske storitve). Proga je bila prepariran (balken) in je potekala od starta slaloma svetovnega pokala in po protokolu tega tekmovanja. Pogoji so bili zato za tekmovalce zelo težki, saj so se prvič spoznali s tako pripravo proge, ki je bila ekstremno trda oziroma ledena.

Leave a Comment