VIDEO: Množični spust smučarjev in deskarjev se vrača na bele strmine

Po dveh letih se na slovenske bele strmine vračata startna pištola ter 150 smučarjev in deskarjev, ki se bodo hkrati pognali proti dolini. Red Bull Home Run 2014 bo potekal na 3 metra debeli snežni podlagi 15. marca 2014 na Voglu.


Skupinska vožnja tekmovalcev [foto: RedBull ContentPool]

Tekmovanje je primerno tako za največje drzneže kot tudi za bolj rekreativne zimske športnike. Posebnost letošnje proge leži v njenem naklonu – poleg spusta bodo morali tekmovalci na poti do cilja premagati tudi krajši vzpon. Start proge bo na vrhu enosedežnice Šija, od koder se bodo tekmovalci pognali proti cilju, ki bo na spodnji postaji štirisedežnice Orlove Glave. Format tekmovanja po poku startne pištole narekuje 50-metrski sprint do smučarske oziroma deskarske opreme, čim hitrejše zapenjanje, kar najhitrejši spust proti edinemu vzponu, tek navzgor na vse ali nič, ponovno zapenjanje in kar najhitrejši spust do cilja.

Prijave so možne na dan dogodka pri okrepčevalnici Kavka od 10:00 do 12:00 oziroma do zapolnitve mest (150). Prijavnine ni. Start Red Bull Home Run 2014 bo ob 13:00.


Skupinski start [foto: RedBull ContentPool]

Ko bodo v cilj prispeli vsi tekmovalci, bo na sporedu podelitev nagrad najboljšim trem smučarjem in najboljšim trem deskarjem, ki jih bo podelilo podjetje Salomon. S podelitvijo nagrad najboljšim pa se dogodek še zdaleč ne bo zaključil! Uradni ”All Styles after session & full moon” afterparty bo na sporedu takoj po razglasitvi pri baru Kavka, do zgodnjih jutranjih ur pa se bo nadaljeval v baru Čuk. Na gramofonih bosta grmela Jamirko & K’Pow, v vlogi človeškega beatboxa pa bo nastopil Murat.

Leave a Comment