Vitranc si želi nizkih temperatur v začetku marca

Priprave na 53. Pokal Vitranc v Kranjski Gori potekajo skladno s terminskimi načrti in s ciljem, da se poraba sredstev optimizira v največji možni meri, pri čemer se mora kakovost izvedbe celotnega dogodka ohraniti na doseženi ravni.

V času poletja in jeseni je Organizacijski komite Pokala Vitranc skupaj z občino Kranjska Gora in RTC Žičnicami Kranjska Gora opravil vrsto posodobitev na progi, med drugim so na startu veleslaloma izravnali zemljišče, kamor bodo med tekmami postavili ogrevalni šotor za tekmovalce, opravljen pa je bil tudi nakup snežnega topa na stebru. Celotna investicija v posodobitve, ki obsega še vrsto drugih del, je vredna 50.000 EUR in je bila financirana s pomočjo sredstev občine Kranjska Gora.


Aktualne snežne razmere na progi Pokala Vitranc [foto: OK Pokal Vitranc]

Snežna odeja je v sredini novembra tudi že prekrila večji del proge za Pokal Vitranc, kasnejše ohladitve pa so delavcem RTC žičnice Kranjska Gora omogočile vzpostavitev delovanja sistema za umetno zasneževanje. Smučarska sezona v Kranjski Gori se je tako začela v prvem decembrskem vikendu, medtem ko se na podkorenski strmini še vedno izvaja umetno zasneževanje. Tekmovanja svetovnega pokala se bo v zgornjesavski dolino ustavil 8. in 9. marca 2014.

Urška Hrovat, slovenska smučarka zlate generacije, ena izmed ‘vražjih Slovenk’ je postala ambasadorka Pokala Vitranc in ob tem povedala: “Na vitranški progi sem vedno zelo rada trenirala in tudi tekmovala, ko je bila priložnost, saj so mi strme proge veliko bolj ustrezale. Zato sem tudi z veseljem sprejela pobudo OK Pokala Vitranc. Zadnja leta je namreč Kranjska Gora pozimi moj drugi dom.

Generalni sekretar Pokala Vitranc Srečko Medven pa je poudaril: “Na Vitrancu je vse pripravljeno za vrhunec zime. Želimo si le nizkih temperatur v začetku marca 2014. Urška je bila izjemna smučarka in ena redkih, ki svoje znanje še danes prenaša na najmlajše. S svojo energijo in karizmo bo odlična promotorka Pokala Vitranc in podpora našim aktivnostim.

Aktivnosti glede Pokala Vitranc lahko spremljate na družabnem omrežju Facebook https://www.facebook.com/PokalVitrancCup, od začetka letošnjega svetovnega pokala pa tudi na omrežju Twitter: @VitrancCup #Vitranc.

Leave a Comment