Vitranc trdno zasidran v koledarju

Sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se je pričela zadnji vikend v oktobru s tekmo na avstrijskem ledeniku Sölden in po odpovedi tekem v Leviju nadaljevala z ameriško turnejo. Na Pokalu Vitranc bosta tudi v letošnji sezoni zadnji dve teki v tehničnih disciplinah pred finalom v St. Moritzu.
V letošnji sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške, ki se je začela zadnji oktobrski vikend na ledeniku Sölden v Avstriji in se bo končala 20. marca 2016 v mondenem St. Moritzu v Švici bo skupno na 22 prizoriščih na sporedu 45 tekem, od tega po odpovedi slaloma v Leviju, enako število, 19 v hitrih disciplinah (11 v smuku, 8 v superveleslalomu), in 19 v tehničnih disciplinah (9 v veleslalomu in 10 v slalomu). 3 tekme bosta organizirane v alpski kombinaciji, dodan pa je tudi mestni dogodek (t.i. City Event) v Stockholmu. Novost v letošnji sezoni je paralelni veleslalom, ki bo na sporedu 21. decembra v Alti Badii. Med novimi prizorišči velja izpostaviti korejski Jeongseon in japonsko Juzawa Naebo ter zaključek sezone v St. Moritzu, kjer bo prihodnje leto svetovno prvenstvo v alpskem smučanju.


Pokal Vitranc [foto: GEPA]

Generalni sekretar OK Pokal Vitranc Srečko Medven pravi: “Pokal Vitranc je v koledar umeščen dober teden dni pred zaključkom sezone, kot zadnji tekmi v tehničnih disciplinah pred finalom v St. Moritzu. Tudi letos se bo tako v Kranjski Gori bilo bitke za pomembne točke tik pred razdelitvijo kristalnih globusov, kar vsekakor govori v prid odličnim tekmam na vitranški strmini.”

Pokal Vitranc je trdno zasidran v koledarju Svetovnega pokala v alpskem smučanju, kar dokazuje tudi potrditev terminov tekmovanja v Kranjski gori do konca sezone 2019/2020. Podkorenska strmina bo najboljše smučarje v tehničnih disciplinah redno gostila v prvem marčevskem vikendu. V letošnji sezoni 5. in 6. marca 2016, nato pa 4. in 5. marca 2017, 3. in 4. marca 2018 ter 9. in 10. marca 2019, 59. Pokal Vitranc pa bo 7. in 8. marca 2020.

Skupni denarni sklad, ki si ga bodo razdelili predstavniki močnejšega spola med smučarji je visok 5.208.963,57 SFR. Z letošnjim letom se je namreč denarni sklad po posameznih tekmah  povišal na 110.000,00 SFR, nagrade pa bodo prejeli vsi tisti tekmovalci, ki bodo tekmo zaključili do 30. mesta. Edine tekme z višjim denarnim skladom so v Kitzbühlu, kjer bosta zmagovalca smuka in slaloma prejela dobrih 76 tisočakov švicarskih frankov, kar je skoraj dvakrat toliko, kot na ostalih tekmah, kjer bodo zmagovalci zaslužili po 41.500 SFR.

Aktivnosti glede Pokala Vitranc lahko spremljate na družabnem omrežju Facebook, na omrežju Twitter: @VitrancCup in na omrežju Instagram: @vitranccup. Pri deljenju vsebine uporabite uradno oznako #Vitranc2016

Leave a Comment