Vonnova se je poigrala s tekmicami

V Lake Louisu v Kanadi ta konec tedna tekmujejo dekleta. Prvo smukaško preizkušnjo letošnje sezone, ki so jo zaznamovale dalj časa trajajoče prekinitve zaradi slabih vremenskih razmer, je suvereno dobila Američanka Lindsey Vonn. S sekundo in 73 stotinkami naskoka pred konkurenco je ponovno dokazala, da najvišje stopničke na svojem najbolj priljubljenem prizorišču svetovnega pokala ne bo odstopila zlahka. Popolno ameriško zmagoslavje je z drugim mestom dopolnila Stacey Cook, tretje mesto pa sta si razdelili Maria Höfl-Riesch in Tina Weirather.

Tina Maze se na prvem smuku ni najbolje znašla [foto: GEPA]

Tina Maze je bila za razliko od prvih štirih preizkušenj letošnje zime daleč zadaj. 20. mesto zagotovo ni to, kar si je pred začetkom tekem v hitrih disciplinah Črnjanka želela. Smuči ji niso stekle, zaostanek si je nabirala tekom celotne proge. Na koncu jo je Vonnova ugnala za več kot tri sekunde. Američanka pa je v težkih pogojih, vseskozi je namreč tudi snežilo, odpeljala brez napak. Zmagala je že 54. v karieri in desetič dobila smuk v Lake Louisu.

Na startu sta bili še dve Slovenki. Ilka Štuhec je zasedla 23. mesto, Vanja Brodnik pa 40.

Trener hitrih disciplin, Andrej Možina je po tekmi spregovoril o nastopih Štuhčeve in Brodnikove ter o razmerah: “Tekma je bila ob tej vidljivosti na meji regularnosti. Določene tekmovalke so zagotovo imele boljše pogoje. Tekma je bila težka, bolj do izraza pa so prišle izkušenejše tekmovalke, ki so že večkrat bile v takih situacijah. Sem dokaj zadovoljen z uvrstitvijo Ilke, čeprav je naredila eno večjo napako, zaradi katere je precej izgubila na tempu. Škoda za to, a verjamem, da je sposobna precej boljše uvrstitve. Za Vanjo je bila to zelo težka preizkušnja, ob teh razmerah in ker je tu nastopila prvič. V vožnjah pa napreduje in to je važno. Upam, da bodo jutri pogoji enaki za vse in da se število napak zmanjša kolikor se le da.

Tina ima že jutri ponovno priložnost, da pokaže svoje smukaško znanje. Lake Louise bo namreč gostil še en smuk, v nedeljo pa bo na sporedu še superveleslalom. A če bo Lindsey smučala tako dobro kot danes, jo bo zelo težko premagati.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk (ž)


Leave a Comment