Vreme pomaga, ne ogroža Zlate lisice

Mitja Dragšič, vodja tekmovanja za 52. Zlato lisico, je pet dni pred tekmovanjem povsem miren. Čeprav prvič opravlja to zahtevno nalogo, kmalu po koncu uspešne tekmovalne sezone, ima dovolj pomočnikov, da mu ni potrebno skrbeti. Ves čas je ob njem na progi Gorazd Bedrač, ki je bil vodja tekmovanja več kot dve desetletji, ves čas priprave budno spremlja Filip Gartner, snežni kontrolor FIS in bivši Dragšičev trener, in ves čas je to zimo na strani organizatorjev Zlate lisice tudi vreme.


Prireditveni prostor Zlate lisice [foto: GEPA]

Vremenska napoved je idealna. Majhna otoplitev ni problem, tudi malo dežja nič ne škodi,″ je zadovoljen Dragšič. ″Vsa dela potekajo po načrtu, v snegu je dovolj vlage, v spodnjem delu je voda v snegu že stisnila snežno podlaga do trdote betona, v zgornjem delu, kjer smo vodo injicirali v nedeljo ponoči, pa bodo to naredile naslednje jasne noči.

Organizatorji, ki so se velikokrat na Zlati lisici morali do zadnjega dne boriti z naravo, se tako sedaj lahko posvečajo drugim pripravljalnim delom. Ekipa Andreja Rečnika je že začela postavljati ograjo ob progi, varnostne mreže in blazine, kmalu bo tekmovalno podobo dobila tudi ciljna arena.

Mitja Dragšič: ″Računamo, da bo v sredo popoldan snežni stadion že dobil končno podobo!

Napoved za konec tedna je tudi ugodna. Obeta se velik smučarski praznik pod Pohorjem.

vir: zlatalisica.si

Leave a Comment