Wisla v znamenju Wellingerja

Množica gledalcev se je zbrala ob skakalnici v poljski Wisli, da bi si ogledala drugo posamično tekmo poletne velike nagrade v letošnji sezoni. Z dvema skokoma dolgima 132,5 m je zmago slavil Andreas Wellinger. Nemec je bil najboljši že po prvi seriji, kjer sta mu sledila domačin Maciej Kot (130,0; 131,0) in rojak Andreas Wank (128,0; 130,0). Pogled na končni semafor je razkril, da je Kot obdržal drugo mesto, na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je iz pete pozicije napredoval Čeh Roman Koudelka (128,5; 131,5).


Andreas Wellinger je slavil zmago v Wisli [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Želja glavnega trenerja Gorana Janusa je bila izboljšanje števila tekmovalcev med dobitniki točk v primerjavi z uvodno preizkušnjo v Hinterzartnu. Žal to našim fantom ni uspelo, saj sta bila v finalu le dva predstavnika – v Hintertarnu trije. Vnovič je bil najboljši Matjaž Pungertar (126,5; 126,5), ki je v finalu napredoval za eno mesto in bil na koncu deveti. Med točke je posegel še Peter Prevc (125,0; 121,5) na 18. mestu.


Zmagovalni oder [foto: Ania Trybus/smucka]

Janus: “S tekmo sem zadovoljen”

Z današnjo tekmo sem zadovoljen, saj je deveto mesto Matjaža lep rezultat. Narediil je še drobne napake, zaradi česar je izgubil nekaj metrov. Videlo se je, da so razlike zelo majhne. Peter je delal večje napake, ostali pa so jih naredili še več. Sedaj se bomo v miru pripravljali na prihodnje tekme,” je po tekmi razmišljal Janus.


Goran Janus se bo s fanti v miru pripravljal na prihodnje tekme [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Manj uspešna je bila preostala trojica, ki si je v četrtek preko kvalifikacij priborila nastop. Robert Kranjec (120,0) je bil 42., Jaka Hvala (119,0) 43. in Tomaž Naglič (114,5) 48.

V skupnem seštevku vodi današnji zmagovalec (180 točk), Pungertar (89) je na visokem četrtem mestu.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala 14. in 15. avgusta v francoskem Courchevelu.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Wisla :. Uradni rezultati
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment