Za Lisičke še enkrat s teptalcem in vodo

Na vreme se ne moremo zanesti, na ekipo na progi, pač! ”Vemo, kaj moramo narediti, a sproti se bomo prilagajali vremenski situaciji,” pravi o pripravi proge za Zlato Lisico vodja tekmovanja Gorazd Bedrač. Potem, ko je proga za Zlato lisico pod Pohorjem preživela dež v začetku tedna in ko lahko danes ponoči pade novi sneg, je vodja tekmovanja zadovoljen: ”Dež ni škodil, sneg je ohranil dobro strukturo, ne bomo pa veseli, če bo zapadlo preveč novega snega. A tudi to ne bo problem.

Današnji dan bodo delavci na progi izkoristili za ponovno obdelavo snežne podlage od starta do cilja s teptalnim strojem, nato pa bodo predvidoma jutri celotno progo še enkrat preparirali z vodo s pomočjo injekcijske deske. Prvič jim je pri tem pomagal predsednik države, drugič, jutri, pa bo v Mariboru že tudi šef svetovnega pokala za ženske Atle Skaardal.


Teptalni stroj [foto: Blaž Tomažin/OK Zlata lisica]

Gorazd Bedrač: ”Ves čas smo v kontaktu, njegov pomočnik in strokovnjak FIS za pripravo prog Markus Mayr pa je v Mariboru že od ponedeljka.

Slovenske smučarke bodo v Maribor prispele jutri. Dopoldan bodo imele na čelu s Tino Maze v Europarku novinarsko konferenco. Druge ekipe bodo prispele v Maribor v četrtek popoldan in v petek dopoldan.

Težav s prenočišči ni,” sporoča vodja nastanitev v organizacijskem odboru Manja Koklič Cigit. ”V Mariboru imamo zdaj dovolj hotelskih kapacitet, tako da bodo praktično vsi, od tekmovalk do gostov, nastanjeni v mestu ali pod Pohorjem.

Mariborskega mestnega gostoljubja se veselijo tudi smučarke. Matjaž Kranjc, v OO zadolžen za povezavo s FIS: ”Na slalomu v Flachauu, kjer sem bil delegat FIS, sem se pogovarjal s številnimi smučarkami. Vse so poudarile, kako rade prihajajo v Maribor, zaradi tradicionalnega gostoljubja in visokega standarda, ki jim ga nudimo.

Tudi zaradi tega so organizatorji na 49. Zlati lisici celotno restavracijo hotela Arena v času tekmovanja namenili zgolj tekmovalkam – v prejšnjih letih je bil tam tudi prostor za protokolarne goste -, kjer jim bodo pripravili tudi posebno kulinarično ponudbo.

vir: zlatalisica.si

Leave a Comment