Za nadaljevanju turneje bodo v ekipah spremembe

Do sprememb v ekipah ni prišlo le v slovenski, kjer bo prvič med elito nastopil Cene Prevc, temveč so se podobno odločili tudi tuji trenerji. Nemški selektor Werner Schuster je imel težko delo, saj je moral izmed dvanajst skakalcev, šest jih je predstavljalo nacionalno kvotu, izbrati šesterico. Priložnost je dobil tudi Martin Schmitt, ki je še ne dolgo nazaj nastopal na tekmah celinskega pokala. Poleg njega bodo tako nastopili še Severin Freund, Andreas Wellinger, Richard Freitag, Michael Neumayer in Andreas Wank.


Martin Schmitt bo nadaljeval s turnejo [foto: GEPA]

Avstrijci določili nacionalno ekipo

Na tekmah v Innsbrucku in Bischofshofnu bodo naši severni sosedi izkoristili nacionalno kvoto. Poleg Gregorja Schlierenzaurja, Wolfganga Loitzla, Martina Kocha, Thomasa Morgensterna, Michaela Hayboecka, Manuela Fettnerja in Andreasa Koflerja bodo priložnost dobili tudi Lukas Mueller, David Unterberger, Thomas Diethart, Markus Schiffner, Manuel Poppinger in vodilni v celinskem pokalu Stefan Kraft.


Na domačih tekmah bo posebno motiviran Andreas Kofler [foto: GEPA]

Nadaljuje le en Finec

Po izredno slabih rezultatih se je finski trener Pekka Niemelae odločil, da bodo v domovino na trening v Kuopio in Lahti odpotovali Ville Larinto, Olli Muotka in Sami Niemi, med tem ko bo Lauri Asikainen ostala na tekmah.

Leave a Comment