Za skakalci prvi trening na veliki napravi

Skakalci so opravili prvi uradni preizkus velike skakalnice v Predazzu. Od 75 na štartni listi jih je nastopilo 61, med njimi tudi celotna slovenska zasedba. Izvedli so tri serije, v vseh pa so prednjačili večinoma isti tekmovalci. V soboto okronani svetovni prvak na srednji napravi Anders Bardal se današnjega treninga ni udeležil, podprvak Gregor Schlierenzauer pa je zasedel tretje (120,5 metra), peto (124,5 metra) in drugo mesto (129,5 metra). Tudi ostali Avstrijci so bili odlično razpoloženi: Thomas Morgenstern, ki je skočil le dvakrat in z daljavama 122,5 in 133 metrov zasedel odlično drugo in prvo mesto. Manuel Fettner je slavil v prvi seriji (125,5 metra), naslednjih dveh poizkusih pa ni bil tako prepričljiv, a so njegovi nastopi vseeno zadostovali za prvo deseterico. Iz skoka v skok je bil boljši tudi Kamil Stoch, z rednimi uvrstitvami v prvo deseterico pa je presenetil še en Poljak Maciej Kot.


Na treningu so prednjačili Avstrijci s Schlierenzauerjem na čelu [foto: GEPA]

Naša najmlajša reprezentanta Jaka Hvala in bronasti Peter Prevc sta ves čas stopnjevala svoje nastope, v zadnjem poiskusu pa posegla med najboljših deset – Hvala je pristal pri 123 metrih in zasedel osmo mesto, Prevc pa je ponovno pokazal, da lahko pričakujemo še en vrhunski rezultat in skočil na tretje mesto (125,5 metra). Ostali slovenski orli niso posegli po vidnejših uvrstitvah, najbližje je bil Robert Kranjec z 18. in dvema 25. mestoma. Bržkone si bo četrtkovo tekmo s tribune ponovno ogledal Jurij Tepeš, ki danes kar ni našel prave forme in je iz serije v serijo celo nazadoval, Matjažu Pungertarju pa je uspel vsaj en dober nastop za 22. mesto, druga dva sta zadoščala za uvrstitev okrog 30. mesta.

Jutri bodo imeli skakalci še eno priložnost da se spoprijateljijo z veliko skakalnico v dolini Fiemme, v sredo pa gre s kvalifikacijami že povsem zares.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Val di Fiemme :. Trening


Leave a Comment