Zadnja vozovnica Vajdiču


Bernard Vajdič [foto: Marko Milharčič]

Samo še dva dni nas loči od začetka svetovnega pokala v alpskem smučanju. Že trinajstič bo otvoritev tekmovanja na sporedu v avstrijskem Soeldnu. Ženske se bodo po veleslalomski progi na ledeniku Rettenbach prvič spustila v soboto ob 10. uri. Naslednji dan bodo ob istem času na vrsto prišli še moški.

Na veleslalomih bomo lahko navijali za trojici deklet in fantov iz Slovenije. Najboljša slovenska smučarka zadnjih let Tina Maze bo znova naskakovala najvišja mesta, dobri vožnji pa lahko pričakujemo tudi od Ane Drev, ki je ponovno pripravljena na tekmovanja na najvišjem nivoju, ter od Maruše Ferk, ki je v pretekli sezoni svoje naloge dobro opravljala v vseh disciplinah.

V nedeljo bomo spremljali nastope Aleša Gorze, našega najboljšega veleslalomista zadnjih let, pridružil se mu bo še mladi in obetavni Janez Jazbec, tretji član soeldenske ekipe pa bo Bernard Vajdič, ki je na treningih v zadnjih dneh kazal dobre veleslalomske vožnje in si priboril zadnje prosto mesto.

Po tem, ko je Markus Mayr že prejšnji četrtek potrdil izvedbo tekem, organizator v zadnjih dneh nadaljuje s pripravo proge. Na ledeniku je zapadlo nekaj novega snega, kar naj bi ob nizkih temperaturah zagotavljalo dobre pogoje za preizkušnji. Trenutna vremenska napoved pravi, da bo v Soeldnu v soboto delno jasno, v nedeljo pa naj bi se vreme nekoliko poslabšalo.

Leave a Comment