Zadnje dni leta v Bovcu v izbrani športni in filmski družbi

Čez nekaj dni bo Bovec že nared za začetek sedme izvedbe festivala filmov o športu, avanturi in ekologiji BOFF (Bovec Outdoor Film Festival). Popoldnevi in večeri med soboto 28. in ponedeljkom 30. decembrom bodo namenjeni ogledom filmov v Stergulčevi hiši ob bovškem placu ter spremljevalnim prireditvam in dejavnostim.

Da je kaj početi tudi čez dan, so delavnice o varnem smučanju in deskanju izven urejenih smučišč že festivalska stalnica. Prav tako fotografske razstave – letos bo svoja dela razstavil Rožle Bregar, ljubitelj gora in športov v njih. Otvoritev razstave bo v soboto 28. ob 17.30. Ni naključje, da ima taisti Rožle prste vmes tudi pri žonglerski skupini Čupakabra, ki bo na trgu pol ure prej z ognjevito predstavo gotovo zbrala radovedno množico.


Skupina Čupakabra [foto: Gašper Kocjančič]

Spored predvajanj bosta v nedeljo ob 20. uri s predavanjem presekala Stane Kranjc in Edo Senica, predstavnika dveh generacij najdrznejših slovenskih padalcev, skakalcev B.A.S.E. in letalcev v letalnih oblekah. Dan pa bo zaključil koncert posoške atrakcije, dueta Bakalina, v atriju Stergulčeve hiše.
Kot vsak pošten festival se BOFF v ponedeljek zaključi z zabavo. V baru Pink Panter bodo za glasbo skrbeli didžeji Feentz (driskoteka), Ivanhoe (driskoteka) in Alpha Male (Hude Shoezz).

Festivala se bo udeležilo tudi nekaj ustvarjalcev filmov, ki so na sporedu. Poleg domačih avtorjev velja omeniti severne sosede: avtorje dokumentarca o evropski surf sceni Stari, mladi in morje (The Old, The Young & The Sea) in dokumentarca Amazonija – trajnostno bivanje v deževnem gozdu (Amazonas – A sustainable life in the rainforest).

Vabljeni v Bovec, prijetno bo!

Vse o festivalu na boff.si.

PARTNERJI / POKROVITELJI BOFF 2013
LTO BOVEC, SFC javna agencija RS, HYPO Leasing, Adriatic Slovenica, Vzajemna, E3, Pro-Alt, Sanje ob Soči, Didakta, Sidarta, Fux d.o.o.

Leave a Comment