Zadnji dan še deseta medalja za Slovenijo v Brasovu

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine je Slovenija svoj izkupiček medalj povečala na rekordnih deset. Na današnji ekipni mešani tekmi v smučarski skokih na mali skakalnici je Slovenija osvojila srebrno medaljo.

Najprej je sicer kazalo, da bodo Slovenci tretji, potem pa so sodniki diskvalificirali eno od avstrijskih tekmovalk in Slovenije se je prebila na drugo mesto. Naši skakalci so bili v igri celo za zmago, a je Julija Sršen pri drugem skoku padla. “Pred Olimpijskim festivalom evropske mladine sem razmišljal o dveh medaljah, sedaj imam tri. Sem vesel, v nadaljevanju sezone, pa si želim zmagati še na kakšni tekmi celinskega pokala, če bom dobil priložnost,” je po tekmi povedal najuspešnejši slovenski športnik v Brasovu, Cene Prevc, ki je osvojil dve zlati in eno srebrno medaljo. Poleg omenjenih sta bila v ekipi še Anja Javoršek in Anže Lanišek.


Cene Prevc [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Danes so bili uspešni tudi smučarski tekači, ki so v mešanih štafetah osvojili šesto mesto, deveti so bili biatlonci, kjer je bila na sporedu prav tako mešana štafeta. Razočarali pa so smučarji, ki so izpadli že v prvem krogu paralelne ekipne mešane tekme proti Fincem.

Rekordni izkupiček

Slovenska ekipa je Olimpijski festival evropske mladine končala s tremi zlatimi, tremi srebrnimi in štirimi bronastimi medaljami, kar je najboljši izkupiček v zgodovini tega tekmovanja za Slovenijo.


Rezultati: OFEM .: Brasov :. Smučarski skoki
Rezultati: OFEM .: Brasov :. Smučarski tek
Rezultati: OFEM .: Brasov :. Alpsko smučanje
Rezultati: OFEM .: Brasov :. Biatlon


Leave a Comment